Esi uzmanīgs: Ja gatavojot buljonu veidojas liels putu daudzums, tad tas var nozīmēt šo

Parasti mēs gaļu aplejam ar aukstu ūdeni un, sagaidot, kad ūdens sāk vārīties, tūlīt sākam noņemt nost putas. Putas uz buljona virsmas ir nekas cits kā olbaltumvielas.

Ja gaļu ieliek aukstā ūdenī, kultivētās olbaltumvielas un minerāļsāļi pāriet ūdenī, bet, ja gaļu uzreiz ieliek vārošā ūdenī, šīs noderīgās vielas paliek pašā gaļā.

Ja tu vāri gaļu, bet pats buljons tev nav vajadzīgs, tad ieliec gaļu uzreiz vārošā ūdenī. Bet, ja vēlies iegūt arī labu buljonu, tad ievieto gaļu sākumā aukstā ūdenī. Nesteidzies noņemt putas – tām ir uzturvērtība un tās būs noderīgas buljona pagatavošanā. Starp citu, lai tev netraucētu putas, iemet katlā notīrītu sīpolu – putas pārstās celties.

Jāpievērš uzmanība arī tam, ka putas var būt baltas (kā jau iepriekš teikts, tās visticamāk būs olbaltumvielas) un tumšas. Izrādās, ka tumšās putas ir asinis, un tās noteikti ir nepieciešams noņemt.

Lasi arī: Bērnu ginekologs: “atsakieties no pamperiem vai arī iesiet pie psihologa”. Lūk, kāpēc!

Un vēl dažas viltības buljona pagatavošanā:

Ja nejauši esi pārsālījis buljonu, ievieto tajā marlē ietītus rīsus.

Nepieciešams atgādināt, ka, ja gaļu vāra uz stipras uguns, tā būs garšīgāka nekā buljons. Bet, ja gaļu vārda uz vājas uguns, buljons būs garšīgāks par gaļu.

Rasoļņiku var vārīt gan gaļas, gan zivju, gan sēņu buljonā.

Turpinājumu lasiet nākošajā lapā

COMMENTS

Pievienot komentāru