Sieviete iemeta tējas paciņu izlietnē pie netīrajiem traukiem. Biju ļoti pārsteigta, kad uzzināju viņas rīcības iemeslus

Tīrs un ekoloģisks līdzeklis!

Lasi vēl: “Kustini ātrāk savas kājas, vecenīt!” – jaunieši izsmēja nabaga vecmāmiņu. Bet tik līdz viņa atvēra savu somu, smiekli apklusa

Tēja, uzreiz aiz ūdens, ir otrs populārākais dzēriens pasaulē. Saprotams, ka mums tas nebūt nav jaunums, ņemot vērā ārstniecisko, melno, zaļo un citu tēju labvēlīgo ietekmi uz cilvēka organismu.

Taču melnās tējas paciņas pielietošanas iespējas ar to nebūt nebeidzas. Mēs piedāvājam jums iepazīties ar veidiem, kā iespējams atkārtoti izmantot melnās tējas paciņas.

Ādas kopšana. Ja jums ir neliels ādas kairinājums – kukaiņa kodums, apdedzinājums – pielieciet šai vietai klāt izlietotu melnās tējas paciņu, un jūsu āda pavisam drīz jutīsies daudz labāk.

Turklāt tējas novārījums samazina plakstiņu pietūkumu – uzlieciet vai nu marlīti vai tējas paciņu uz acs plakstiņiem. Centieties piecas līdz desmit minūtes atslābināties. Gala rezultāts jūs pārsteigs!

Dezodorants. Lai atbrīvotu savus apavus no nepatīkamā aromāta, ielieciet tajos izlietotas tējas paciņas.
Ja jūs vēl uzpilināsiet uz izlietotās un izžāvētās tējas paciņas 1 – 2 pilienus iemīļotākās ēteriskās eļļas, iegūsiet lielisku sauso aromatizētāju. To var izmantot arī tualetē, vai iekārt diedziņā skapī. Tējas maisiņš vēl ilgu laiku patīkami smaržos.

Kā neitralizēt nepatīkamo aromātu ledusskapī? Pat vislētākās tējas paciņa spēs novērst nepatīkamo smaku ledusskapī. Cepta zivs vai kotletes, ķiploki vai salāti ar sīpoliem izdala savu specifisku aromātu, ar kuru piepilda arī citus ledusskapī esošos produktus.

Ne vienmēr ir iespējams ielikt tos cieši aiztaisāmos traukos, tādēļ šāda problēma ir ļoti aktuāla. Izmantotas tējas paciņas lieliski noderēs šīs problēmas risināšanai. Pats labākais ir tas, ka ledusskapī var turēt uzreiz vairākas tējas paciņas, kuras var mainīt pēc katras reizes, kad esat dzēruši tēju.

Kā tīrošs un mazgājošs līdzeklis. Visi biroja darbinieki pazīst šādu ainu: tēja ir izdzerta, krūzīte izskalota, bet tās iekšpusē vēl redzamas iepriekšējā dzēriena nogulsnes. Ir nepieciešama švammīte, soda vai spēcīgs tīrošais līdzeklis, lai attīrītu krūzīti baltu. Visus šos līdzekļus lieliski var aizstāt tējas paciņa. Neizmetiet to ārā uzreiz, bet gan iztīriet ar to pašu krūzīti – tā spīdēs tīra!

Lai attīrītu taukus no traukiem. Ja jums nav speciālu līdzekļu, traukus nav iespējams attīrīt no taukainiem pleķiem aukstā ūdenī. Iemērciet traukus kopā ar izlietotām tējas paciņām. Tējā esošie tanīni spēj izšķīdināt taukus. Pēc tam jums būs pavisam viegli izmazgāt netīros traukus. Tīrs un ekonomisks veids!

Stiklu tīrīšana. Lai notīrītu spoguli vai dažādas stikla virsmas, jums atliks vien apliet vecās tējas paciņas ar verdošu ūdeni, bet pēcāk ar šo tējas maisījumu apliet stikla virsmas. Tas palīdzēs atbrīvoties no jebkuriem netīrumiem vai taukainiem pirkstu nospiedumiem.

Jums iepatikās mūsu raksts? Tad dalieties arī ar draugiem!

Pievienot komentāru