Daudzi cilvēki bieži vien prāto: ”Par ko sapņo kaķi un suņi?”, zinātnieki jau zina atbildi

Par ko sapņo suņi?

Saskaņā ar Psychology Today teikto, miega laikā suņu smadzenes darbojas tāpat kā cilvēkiem. Uzmanīgie saimnieki noteikti ir pamanījuši, ka apmēram 20 minūtes pēc gulētiešanas suņi sāk elpot ļoti lēni.

Viņi var arī pamanīt acu kustības zem plakstiņiem, astes luncināšanu, dažu muskuļu raustīšanos un pat vāju riešanu. Tas nozīmē, ka suns iziet arī lēno un ātro miega fāzi – otrās fāzes laikā viņa redz visspilgtākos sapņus.

Interesants fakts: saskaņā ar novērojumu rezultātiem maza auguma suņi sapņo biežāk nekā lielie. Un, ja runa ir par vecumu, tad visbiežāk sapņus redz kucēni un vecāki suņi – pusmūža indivīdi tos redz retāk.

 

Tāpat kā kaķi, arī suņi sapņo par to, ko viņi parasti dara dienas laikā. Tas nozīmē, ka viņi sapņo par viņa īpašniekiem, spēlēm pagalmā un citām parastajām aktivitātēm. Tāpēc miega laikā viņi var kustināt ķepas un skriet – tādos brīžos, visticamāk, viņi sapņo par kaķa vai aizdomīga cilvēka dzenāšanu.

Lasi vēl: No 1.jūnija sāks sodīt auto pasažierus par atvērta alkohola iepakojuma pārvadāšanu un tas nav viss

Arī suņiem dažreiz ir murgi. Šādos brīžos arī labāk viņus nemodināt – iespējams, ka ātrās pamošanās dēļ viņi saimnieku var neatpazīt un nejauši iekost. Vislabāk šajā gadījumā viņus viegli noglāstīt un likt saprast, ka šajā briesmīgajā periodā viņi nav vieni.

Pievienot komentāru