Garšīgi Ziemassvētku šokolādes prjaņiki – cimdiņi, vienkārša pagatavošanas recepte

Pagatavošana

  • Bļodā ieber cukuru, pievieno šķidro medu, divas ēdamkarotes kakao un visas iepriekšminētās garšvielas. Uz smalkās rīves sarīvē citrona miziņu. Kopā ar olām pievieno mīkstu (istabas temperatūras) sviestu. Visu kārtīgi samaisa, lai sanāktu viendabīga masa. Cukura kristāliņiem jābūt pilnībā izkusušiem.
  • Uz galda kaudzītē uzber kopā ar sodu un atlikušo kakao pulveri sajauktus un izsijātus augstākā labuma miltus. Kaudzītes viducī izveido iedobīte, un tajā uzmanīgi ielej pagatavotu medus maisījumu. Samīca gludu mīklu. Prjaņiku mīklu liek maisiņā vai aptin ar pārtikas plēviun uz 4 stundām ievieto ledusskapī.

Lasi vēl: Ziemassvētku zīmējums uz loga – pavisam viegli notīrāms ar parastu ūdeni! Radīsim pasaku!

  • Pēc 4 stundām izņem atdzesētu mīklu, izveltnē 7 mm biezumā un no tās izgriež cimdiņu formas figūras. Var izgriezt jebkuras citas figūras pēc jūsu vēlmes. Ja plānojat dekorēt eglīti, tad izgrieziet tajās caurumus diegiem.
  • Cepamo plāti izklāj ar cepamo papīru un uz tās izliek sagatavotus prjaņikus. Jau iepriekš līdz 180oC uzkarsē cepeškrāsni. Prjaņikus cep 10 minūtes. Tad izņem nocepeškrāsns un atdzesē.
  • Gatavo cukura glazūru.Izsijā 1 glāzi pūdercukura un pievieno tam 5 ēdamkarotes svaigi spiestās citronu sulas. Visu kārtīgi samaisa. Iegūto masu sadala 2 daļās. Vienai daļai pievieno sarkanu pārtikas krāsvielu un vēlreiz samaisa. Sanāks divi glazūras veidi – balta un rozā.
  • Ar rozā krāsas glazūru pārklāj visu prjaņiku virsmu, bet ar baltu glzūruzīmē dažādus cimdu rakstus. Garšīgi Ziemassvētku prjaņiki ir gatavi! Varat pasniegt tos galdā vai karināt uz svētku egles. Lai visiem priecīgi Ziemassvētki!

Avots:

yaumnica

Pievienot komentāru