Kā iepatikties kaķim un nopelnīt viņa uzticību? Lai kaķis jūs klausītu, tad ir jādara šis!

  1. Turi kaķi mājoklī

Kaķi, kuri pamatā dzīvo mājā (bez iziešanas uz ielas, pagalmā, dārzā), ir vairāk saistīti ar saviem saimniekiem, nekā tie dzīvnieki, kuriem ir atļauts brīvi doties āra gaitās. Vēl vairāk, mājas kaķi ir vairāk aktīvi dienas laikā, jeb tad, kad aktīvi ir arī viņu saimnieki. Un likumsakarīgi viņi ir mazāk aktīvi naktī, kad viņu saimnieki guļ. Daudzi uzskata, ka kaķi praktizē naksnīgu dzīvesveid. Tomēr patiesībā viņi ir vairāk “krēslas” dzīvnieki, proti, viņi dod priekšroku izrādīt aktivitāti rītausmā vai saulrietā.

  1. Socializē kaķi jau no agra vecuma

Tikai dažas minūtes dienā, kurā praktizēta pozitīva saziņa ar cilvēkiem, palīdz kaķim izaugt draudzīgam un iemāca uzticēties. Ideālais vecums šādai komunikācijai ir no 2 līdz 9 nedēļām. Jaunie patversmes kaķi, ar kuriem bijusi “intensīva socializēšanās” (papildus uzmanība, glāsti un spēles), pēc gada bija daudz maigāki attiecībā uz saviem saimniekiem un mazāk mežonīgi nekā pieauguši kaķi, kas paņemti patversmē.

  1. Ņem vērā kaķa individualitāti

Ja vēlies paņemt mājās pieaugušu dzīvnieku, sākumā iepazīsties ar viņu tuvāk patversmē, lai saprastu, kā ar viņu komunicēt. Ne visi kaķi ir labi socializējušies, un viņiem var būt savi īpaši noteikumi saziņā ar cilvēkiem. Tāpat svarīgi saprast, ka ārējais kaķa izskats neliecina par viņa individualitāti.

Un cilvēki kļūdās, domājot, ka kaķa uzvedība un rakstura īpašības ir saistītas tikai ar viņa kažoka krāsu (atceries par melno kaķi?). Turklāt svarīga ir ne tikai kaķa, bet arī tava personība. Ja tu esi komunikabls un aktīvs, tev vairāk piemērots būs rotaļīgs kaķis. Ja tu dod priekšroku gulēt uz dīvāna, tad melanholisks kaķis var kļūt par tavu ideālo kompanjonu.

Lasi vēl: Piedāvājam pagatavot vienu no pašām garšīgākajām vistas ēdiena receptēm

  1. Uzmanīgi novēro kaķa uzvedību

Seko līdzi tam, kā kaķis reaģē uz tavu rīcību. Kaķa ķermeņa valoda var būt gandrīz nemanāma: mirdzošas acis norāda uz apmierinātību, bet ausu kustināšana signalizē par aizkaitināmību. Kad tu izzināsi kaķa uzvedību, tev būt vieglāk komunicēt ar savu mīluli. Un, ja tu atbilstošā veidā koriģēsi savu uzvedību, tad drīz vien atklāsi, ka esi pilnībā nopelnījis kaķa uzticību.

Avots:

 

Pievienot komentāru