Ļoti gardas mājas tortes – tikai īstiem saldumu cienītājiem!

2. Zemeņu-šokolādes torte
Sastāvdaļas:
3,5 ēdamkarotes miltu
5 olas
230 g cukura
2 ēdamkarotes kakao
1 tējkarote cepamā pulvera
1 paciņa vaniļas cukura
300 g sviesta
1 bundžiņa iebiezinātā piena
300 g svaigu zemeņu

Pagatavošana:
Sakuliet 5 olas kopā ar vienu glāzi cukura un vienu iepakojumu vaniļas cukura – putojiet, līdz iegūta balta un gaisīga masa.
Izsijājiet klāt pie olām 3, 5 ēdamkarotes miltu (karotes ar kaudzīti), 2 ēdamkarotes kakao pulvera, kā arī 1 tējkaroti cepamā pulvera. Rūpīgi pārmaisiet, līdz iegūta viendabīga mīkla. Ņemiet cepamo formu, ieklājiet tajā cepamo papīru vai ieziediet ar sviestu, lejiet iekšā mīklu.
Cepiet iepriekš uzkarsētā cepeškrāsnī (190 grādos) apmēram 45 minūtes. Ar koka karoti vai irbulīti pārbaudiet to, vai biskvīts ir gatavs. Izcepto biskvītu atstājiet uz restītes, lai tas atdziest.
Gatavojiet krēmu. Sakuliet 300 g sviesta kopā ar iebiezinātā piena bundžiņu. Torti apziediet ar krēmu, virsmu dekorējiet ar zemenēm.

3. Torte no gatavām biskvīta pamatnēm
Sastāvdaļas:
1 iepakojums gatavo biskvīta pamatņu
500 g skābā krējuma
300 g iebiezinātā piena
3 banāni
3 kivi

Pagatavošana:
Banānus sagrieziet plānās ripiņās. Kivi nomizojiet un arī sagrieziet ripiņās. Ņemiet dziļu trauku, kurā lieciet skābo krējumu un iebiezināto pienu. Ar mikseri masu sajauciet. Lieciet pirmo biskvīta pamatni uz trauciņa. Ar pagatavoto krēmu apsmērējiet to, izlieciet pa virsu banānus un kivi. Tad pa virsu lieciet otro slāni, atkal apsmērējiet to ar krēmu, lieciet banānus un kivi. Tad lieciet pa virsu trešo biskvīta kārtu, bet no sākuma lieciet banāna šķēlītes un tikai tad apsmērējiet ar krēmu, lai banāni nebūtu redzami.
Pa virsu dekorējiet ar kivi šķēlītēm. Tortei ledusskapī jānostāv vismaz trīs stundas, taču vislabāk būtu tomēr atstāt uz visu nakti. Sagrieziet torti pa gabaliņiem un pasniedziet pie tējas.

4. Gardā tortīte no gatavām tortes pamatnēm
Sastāvdaļas:
1 iepakojums gatavo pamatņu (3 slāņi)
200 g sviesta
1 iepakojums iebiezinātā piena
1 glāze pagatavotas kafijas ar cukuru
150 g žāvētu aprikožu
150 g vīnogu
3 ananasu gredzeni

Pagatavošana:
Aprikozes sagrieziet mazos gabaliņos. Arī ananasa gredzenus sagrieziet mazākos gabaliņos. Vīnogas sagrieziet uz pusēm. Dziļā traukā lieciet sviestu un iebiezināto pienu – ar mikseri abas sastāvdaļas sajauciet.
Maisiet tik ilgi, līdz masa kļūs gaisīga un viendabīga. Lieciet pamatni uz šķīvja un piesūciniet to ar saldu kafiju. Apsmērējiet pamatni ar krēmu. Pa virsu lieciet sagrieztās aprikozes, ananasus, vīnogas. Tad atkal lieciet pamatni un atkārtojiet visu sastāvdaļu izvietojumu no jauna. Pašu augšējo daļu skaisti izdekorējiet, pēcāk torti lieciet ledusskapī, kur to jānotur vismaz 2 – 3 stundas, taču vislanbāk ja ledusskapī tā nostāvēs visu nakti. Pēc tam pasniedziet galdā!

5. Krējuma torte ar krekeriem
Sastāvdaļas:
500 g skābā krējuma
200 g cukura
400 g ne sāļo krekeru
2 banāni
2 mīksti bumbieri
200 g žāvētu aprikožu
50 g šokolādes

Pagatavošana:
Banānus, aprikozes un bumbierus sagrieziet mazos gabaliņos. Dziļā traukā lieciet skābo krējumu un cukuru. Ar mikseri visu sajauciet, līdz cukurs būs pilnībā izkusis. Pievienojiet klāt smalki sagrieztos augļus. Visu vēlreiz samaisiet.
Pievienojiet masai klāt krekerus, masu samaisiet un lieciet ledusskapī uz 3 stundām, bet vislabāk atstāt to uz visu nakti. Torti grieziet otrādāk un izlieciet uz šķīvja. Dekorējiet ar sadrupinātiem krekeriem un sasmalcinātu šokolādi

6. Prjaņiku un banānu torte
Sastāvdaļas:
450 g šokolādes prjaņiku
500 g skābā krējuma
3 banāni
100 g cukura

Pagatavošana:
Prjaņikus smalki sasmalciniet. Dziļā bļodā lieciet skābo krējumu un cukuru. Ar mikseri jauciet masu tik ilgi, līdz cukurs būs pilnībā izkusis. Uz šķīvja lieciet sasmalcināto prjaņiku slāni, kuru apsmērējiet ar skābā krējuma masu.
Plānās šķēlītēs sagrieziet banānu. Krēmam pa virsu lieciet banāna šķēles, tad atkal pa virsu lieciet sasmalcinātos prjaņikus, un tā kamēr torte gatava. Dekorējiet ar plānās šķēlītēs sagrieztiem prjaņikiem. Visu pārlejiet vēlreiz ar krēmu. Lieciet torti uz pāris stundām ledusskapī, bet labāk tur noturēt visu nakti.

7. Ātrā torte no gatavām pamatnēm
Sastāvdaļas:
gatavās tortes pamatnes
200 g sviesta
1 iepakojums iebiezinātā piena
1 iepakojums vārīta iebiezinātā piena
2 – 3 banāni

Pagatavošana:
Visus iebiezinātos pienus sajauciet kopā ar sviestu. Ar miksera palīdzību sajauciet viendabīgā masā. Banānus sagrieziet šķēlītēs. Pirmo pamatni lieciet uz šķīvja. Izlieciet 1/3 daļu krēma. Izklājiet šo krēma daļu pa visu pirmo tortes kārtu. Tad pa virsu lieciet otro kārtu, mazliet piespiediet tos. Tad lieciet otro krēma daļu pa virsu otrai kārtai. Uz šīs kārtas lieciet banāna šķēlītes.
Mazliet apsmērējiet banānus ar krēmu. Tiem pa virsu lieciet pēdējo kārtu.
Apsmērējiet to ar atlikušo krēma daļu (ar to apsmērējiet arī tortes sānus). Izdekorējiet ar sarīvētu šokolādi. Pirms pasniegšanas ielieciet to uz 3 – 4 stundām ledusskapī.

avots

Pievienot komentāru