Lūk, ko necieš pārtikas svilnis jeb kodes. Beidzot iespēja atbrīvoties no šīs lidojošās nelaimes

Pārtikas svilnis ir ārkārtīgi kaitīgs kukainis, kas var parādīties pat pašā tīrākajā virtuvē un radīt ievērojamu kaitējumu pārtikai.

Redzot lidojošos tauriņus mājoklī, rīkojies nekavējoties! Mēs jums pateiksim, kā neatgriezeniski atbrīvoties no šī spārnotā posta.

Kā atbrīvoties

Ja tiek atrastas kodes, tad ir kāpuri. Atliek tikai tos identificēt. Rūpīgi pārbaudi visus iepakojumus un traukus ar graudaugiem, skapju iekšējos stūrus. Tāpat pārtikas kodes mīl dēt kāpurus žāvētos augļos, dzīvnieku sausajā barībā, riekstos, miltos, garšvielās, cepumos un konfektēs. Meklē kokonus un zirnekļveidīgos tīklus, kurus kodēm patīk aust uz kārbu vākiem un pārtikas maisu šuvēm.

Atrodot “infekcijas perēkli”, izmet to bez vilcināšanās. Protams, žēl, bet neko nevar padarīt …

Rūpīgi nomazgā skapjus ar etiķi, borskābi, citronu sulu vai vienkārši ziepjūdeni. Skapju plaisas un stūrus apstrādā ar otu, kas iemērkta etiķī. Pēc 30 minūtēm viss jānomazgā ar tīru ūdeni un jānoslauka ar dvieli.Mols arī baidās no zemām temperatūrām: nopirkt graudaugu vai miltu maisiņu, uzliek to saldētavā nakti.

Kā pārtikas kodes atturošu līdzekli, novieto uz plauktiem sagrieztas ķiploku daiviņas vai kanēļa stienīšus.

Maisiņi ar piparmētrām, lavandām, vērmelēm, lauru lapām arī palīdzēs atbrīvoties no kaitēkļiem.

Tomēr labākais veids, kā atrisināt problēmu, ir profilakse. Tāpēc, lai pasargātu sevi no nevēlamiem mājas iemītniekiem, izmanto mūsu ieteikumus.

Lasi vēl: Puisis uzkliedza uz savu suni pirms devās uz darbu, bet atnākot mājās gandrīz apraudājās

Miltus, graudaugus un citus beztaras izstrādājumus neiemirkt ilgstošai uzglabāšanai. Vislabāk tos apēst 3-4 nedēļās, un pēc tam nopirkt jaunas.

Visi iegādātie pārtikas produkti tiek uzglabāti stikla, cieši pieguļošos konteineros. Ja parazīts tika ievests no veikala iepakojumā, tad būs vieglāk to atklāt, ja produkta saturs uzreiz pēc veikala apmeklējuma tiks ielikts noslēgtā stikla traukā. Turklāt viena trauka saturs ir vieglāk izmetams nekā visa skapja.

Pārtikas kodes nespēj izturēt augstas temperatūras, tāpēc, ja nepieciešams iegādāties graudaugus lielos daudzumos, uzber tos uz cepešpannas un rūpīgi kaltē cepeškrāsnī.

Pārtikas kodes baidās arī no zemām temperatūrām: nopērkot graudaugu vai miltu maisiņu, ieliec to uz nakti saldētavā.

Tas varētu būt viss, kas tev jāzina, lai efektīvi cīnītos ar kaitēkļiem mājās!

COMMENTS

Pievienot komentāru