Pīrāgs “Sendvičs” – īstiem biezpiena deserta cienītājiem! Ideāli piemērots bērnu ballītēm

Mīklas pagatavošana:
Sajauciet kopā izsijātus miltus ar cepamo pulveri.
Izkausējiet 100 g sviesta un ļaujiet tam mazliet atdzist. Sviestam klāt lieciet 1/3 glāzi cukura, 1 vaniļas ekstrakta ampulu, tad visas sastāvdaļas sajauciet kopā.
Tad pievienojiet klāt 1 ēdamkaroti kakao, visu rūpīgi samaisiet, lai neveidotos kunkuļi. Šim maisījumam klāt lieciet vienu olu, atkal visu samaisiet.
Pievienojiet klāt miltus un samīciet mīklu, kura nelips klāt pie rokām. Ņemiet 1/3 mīklas un ievietojiet to saldētavā. Atlikušo mīklas daļu lieciet cepamajā formā, kuras izmērs ir 20×20 cm vai arī 18×25 cm, kura iepriekš ieziesta ar sviestu. Mīklu izlieciet vienmērīgi visā cepamajā formā. Tā kā mīkla ir salīdzinoši mīksta, to var ļoti viegli izdarīt ar rokām.

Lasi vēl: Mamma domāja, ka dzemdēja pilnīgi veselu bērniņu. Tad viņa ielūkojās bērnam mutē un sāka raudāt

Biezpiena pildījuma pagatavošana:
Izkausējiet 30 g sviesta.
Trīs olām atdaliet olu baltumus no dzeltenumiem. Olu baltumus ielieciet ledusskapī. Biezpienu ar karoti kārtīgi pārmaisiet, lai nepaliktu neviens kunkulis. Ja biezpiens ir pārlieku sauss, izpiediet to caur sietu. Lieciet biezpienam klāt pāri palikušo cukuru, kā arī 1 vaniļas ekstrakta ampulu – visu rūpīgi samaisiet.
Ar karoti kārtīgi samaisiet olas dzeltenumus. Biezpienam klāt lieciet atdzesētu izkausēto sviestu un olas dzeltenumus.


Rozīnes iemērciet ūdenī, pēcāk tās izžmiedziet un nosusiniet, tad pievienojiet biezpiena masai. Biezpienam klāt jāliek 1 ēdamkarote cietes. Visas sastāvdaļas samaisiet kopā.
Olu baltumus sakuliet biezas bezē masas konsistencē, tad lieciet to klāt biezpiena masai. Ar karoti rūpīgi pārmaisiet biezpiena masu. Ielieciet biezpiena masu formā pie pīrāga mīklas, kura tur tika ielikta iepriekš. Vienlīdzīgi izlīdziniet biezpiena masu.
Izņemiet no saldētavas mīklas daļu, smalki sabirdiniet to pāri biezpiena masai.

Pīrāgs pagatavojams ļoti ātri, bet pasniegt to var kopā ar silta piena glāzi vai tēju.

Gatavojiet šo desertu ar mīlestību, kā arī neaizmirstiet dalīties arī ar citiem!

avots

COMMENTS

Pievienot komentāru