Trīs sastāvdaļu saldējums – gardāk nemēdz būt!

Pagatavošanas gaita:
Saldo krējumu obligāti iepriekš atdzesējiet. Ar miksera palīdzību sakuliet to, līdz iegūtas cietas un noturīgas putas.
Ieteikums: saldajam krējumam obligāti jābūt treknam, pretējā gadījumā to nebūs iespējams kārtīgi sakult. Kā arī kulšanas laikā nepārcentieties, lai masa nepārvērstos sviestā.
Saldajam krējumam klāt lieciet iebiezināto pienu. Tiem, kam patīk viss ļoti salds, attiecību var veidot 1:1 (saldais krējums un iebiezinātais piens), taču mums tas ir mazlietiņ par saldu. Mums šķiet, ka vislabāk būtu 100-125 g – ar to vajadzētu būt pietiekami. Ja nu kas, to vienmēr varēs pievienot klāt vēl. Tieši tādēļ necentieties uzreiz pielikt klāt veselu lērumu iebiezinātā piena.

Lasi vēl: Sieviete sita bērnu ar zupas kausu, bet tiesnesis tikai pateica:”Nekas, līdz kāzām sadzīs!”
Lieciet klāt vaniļas ekstraktu. To var aizvietot arī ar vanilīnu – 2 gramiem, vai arī vaniļas cukuru – 10 gramiem.
Visu sakuliet kopā mikserī – būtu jāiegūst masa, kas līdzinās skābā krējuma konsistencei.
Lejiet iegūto masu speciālajās plastmasas formiņās saldējumam (tos var iegādāties trauku veikalos vai lielākajos pārtikas veikalos). Ja jums nav formiņas, tad saldējuma sasaldēšanai lieliski noderēs arī kafijas papīra trauciņi (saldējuma sasaldēšanai nav ieteicams izmantot vienreizējos plastmasas traukus, jo nav īsti zināms to pilnais sastāvs.)
Ja vēlaties pagatavot mājas saldējumu ar šokolādes glazūru, ūdens peldē izkausējiet šokolādi. Jūs varat izmantot jebkādu šokolādi pēc saviem ieskatiem – balto, piena, tumšo.
Ielejiet izkausēto šokolādi trauciņos un lēnām kustiniet trauciņus tā, lai šokolāde tajos vienmērīgi izklātos. Atlikušo šokolādes daudzumu izlejiet ārā no glāzītes atpakaļ traukā, lai tā noderētu nākamās saldējuma glazūras pagatavošanai.

Lasi vēl: Lai mājās nebūtu skandālu, tad ņem vērā šos dzīves svarīgākos padomus
Lai šokolādes glazūra sasaltu vienmērīgi, no sākuma nepieciešams tās aprgieztas likt uz restēm un kādas 3-4 minūtes paturēt, lai notecētu nost liekais šokolādes daudzums.
Tad glāzītes ielieciet saldētavā uz kādām 2-3 minūtēm, lai glazūra kļūtu daudz cietāka.
Pildiet krūzītēs ar šokolādes glazūru saldējuma masu, mazliet pasitiet krūzītes pret galda virsmu, lai tajās esošā saldējuma masa ieklātos vienmērīgi bez gaisa burbuļiem. Pa vidu lieciet saldējuma kociņu (derēs arī kafijas maisāmie kociņi vai irbulīši).
Lieciet saldējumu saldētavā uz visu nakti. No rīta rūpīgi atgrieziet vaļā papīra trauciņu un izņemiet ārā saldējumu. Ja jūs izmantojat speciālos plastmasas saldējuma trauciņus, tad iemērciet tos uz pāris sekundēm (līdz minūtei) karstā ūdenī – šādi jūs bez jebkādām grūtībām izņemsiet tos laukā.

Lūk, tieši šādā veidā jūs varat mājās pagatavot pavisam vienkāršu un ārkārtīgi gardu saldējumu – un tikai trīs sastāvdaļas! Uzreiz ķerieties klāt saldējuma ēšanai, jo mājas saldējumi ļoti ātri kūst. Tas nav deserts – tā ir īsta pasaka! Ja vēlaties, varat papaildināt saldējuma sastāvdaļas, liekot klāt rozīnes, riekstus, šokolādes skaidiņas, augļgu gabaliņus utt. Tādā veidā jūs padarīsiet savu saldējumu vēl gardāku!

Lai jums labi garšo!

avots

Pievienot komentāru