Vai jūs zināt iemeslu, kādēļ pie mājas nedrīkst stādīt egli?

Daudzās tautās egle ir kā pavadonis cilvēkam uz mirušo valstību. Tā asociējas ar nāves sakrāla nozīmi, mistisko atbrīvošanu un attīrīšanu. Ne velti apbedīšanas laikā kaps tiek noklāts ar egļu zariem, bet bēru viesi mirušajam nes egļu zaru vainagus. Tiek uzskatīts, ka mirušā cilvēka gars caur spēj nonākt debesīs caur egļu asajām galotnēm, bet burvji, raganas un tie, kas uztaisījuši pašnāvību, paliek dzīvot skukjoku kronī.

Lasi vēl: Mīļā, lūdzu ieklausies šajos vārdos! Ar šiem zodiaka zīmju vīriešiem laimīgas attiecības nesanāks.

Egles izmantošana bēru procesā ir pamazām atraidījusi cilvēkus no tās. Neviens nevēlējās, lai pie viņu mājām atrastos mirušo cilvēku dvēseles. Egles sāka stādīt pie baznīcām, lai “guļošie neierastos un netraucētu.”

Pavisam drīz sāka parādīties jauni aizliegumi, ar mērķi pasargāt cilvēkus no nelaimes.
Līdzko egle pāraugs mājai jumtu, kāds mājā nomirs.
Ja egle izaugs garāka par cilvēku, kurš to iestādīja, tad šis cilvēks nomirs.
Egle – ļauno garu patvērums.
Iestādīt egli – uz nāvi, vientulību, neauglību vai arī tikai meitu dzimšanu ģimenē.

Ezotēriķi uzskata, ka egle ir enerģētiskais vampīrs.
Vasarā egles savāc apkārt esošo enerģētiku, bet tikai ziemā spēj sniegt to atpakaļ. Visaktīvākās tās ir janvāra beigās un februāra sākumā. Nav ieteicams ilgi staigāt pa egļu mežu. Kokam ir ļoti spēcīga enerģētika – pietiks vien ar 20 minūtēm, lai attīstītu domas un uzlabotu pašsajūtu. Ja cilvēks pārāk ilgi uzturēsies egļu mežā, šie koki sāks atņemt viņam enerģiju.

No medicīniskā viedokļa viss ir pareizi: ilgstoša egļu ēteriskās eļļas ietekme uz cilvēka veselību var būt tam pat kaitīga. Taču, neskaitot to, eglēm piemīt vesela virkne dziedniecisko spēju. Tas ir laika gaitā pārbaudīts ārstnieciskais līdzeklis. Egļu skujas satur lielu daudzumu C vitamīna, karotīnu, fitoncīdus, kā arī veselīgās ēteriskās eļļas.


Ja jūs vēlaties nostiprināt savu organismu un iegūt vitamīnu papildinājumu, izmēģiniet pagatavot aromātisko egļu skuju tēju. Tas ir lielisks līdzeklis cīņā ar saaukstēšanos. Tam piemīt atkrēpošanas spējas, baktericīdas un pretiekaisuma īpašības. To var dzert profilaktiskos nolūkos, tīrīt ar to brūces un pat pūtītes.

avots

COMMENTS

Pievienot komentāru