21. jūnijs – vasaras saulgriežu laiks. Kādēļ šis datums ir tik svarīgs cilvēcei?

Vasaras saulgriežu laiks ir enerģētiskā līmenī ļoti spēcīgs laiks, jo šajā dienā Saule ļoti ilgu laiku atrodas maksimālajā līmenī virs horizonta. Gada garākā diena var dāvāt jums laimi un veiksmi.

Lasi vēl: Trīs sastāvdaļu saldējums – gardāk nemēdz būt!

No astronomiskā viedokļa, šī diena ir ļoti svarīga visai cilvēcei. Šī diena palīdzēs jums piepildīt savas vēlmes, uzņemt jaunus spēkus, kā arī uzlādēties ar pozitīvām emocijām.
Tā kā Zemes rotēšana apkārt Saulei nav maināma, saulgriežu laiks notiek vienā un tajā pašā dienā, vienā un tajā pašā momentā. Vasarā Saule atrodas augstu virs horizonta, bet ziemā – zemu. Vasaras saulgriežu laiks – tā nav diena, bet gan Zemes orbītas punkts, pēc kura šķērsošanas dienas ilgums lēnām sāk sarukt.

Astronomijā šī diena tiek uzskatīta par astronomiskā rudens iestāšanos, kas turpināsies līdz rudens ekvinokcijai – brīdim, kad Saules diska centrs savā redzamajā gada kustībā šķērso debess ekvatoru. 2018. gadā saulgriežu iekrituši 21. jūnijā. Katru ceturto gadu šis datums mainās uz 20. jūniju, jo katrs ceturtais gads ir garais gads.

Turpinājumu lasiet nākošajā lapā

Pievienot komentāru