6 neticami vienkārši veidi kā iztīrīt traipus no tapetēm

Kāds no radiniekiem nejauši nosmērējis sienu priekšnamā? Varbūt jaunais mākslinieks izrotājis tapetes ar saviem darbiem?

Varbūt kāds noslēpumains taukains pleķis uz guļamistabas sienas nedod mieru? Nav jēgas bēdāties. Mēs pastāstīsim, kā pareizi iztīrīt jebkura veida traipus uz tapetēm.

Kā tīrīt tapetes

Sākumā jānosaka tapešu veids. Papīra tapetes ievērojami atšķirsies, piemēram, no vinila tapetēm. Parasti uz tapešu iepakojuma ir marķējums, kāds ir pieļaujamais līmenis materiāla saskarei ar ūdeni.

Noskaidrot to, vai var pilnvērtīgi mazgāt tapetes, var ar vienkāršu paņēmienu: izvēlies nelielu gabalu uz sienas, kas nav acīm pieejams (piemēram, aiz krēsla), notīri to ar sūkli, kas samitrināts ar ziepju ūdeni. Ja zīmējums uz tapetes ir palicis sākotnējā izskatā, tapetes var mazgāt.

  1. Mazgājošie līdzekļi

Šis ir pats ātrākais veids kā notīrīt tapetes no netīrumiem. Vienīgais mīnuss, tās nav piemērotas papīra tapetēm. Toties flizelīna un vinila tapetes var mazgāt uz veselību! Pirms mazgāšanas notīri virsmu ar sausu salveti, bet pēc tam samitrini sūkli ar sagatavoto ziepjūdeni. Pēc mazgāšanas notīri tapešu virsmu ar salveti, lai savākto lieko mitrumu.

  1. Dzēšgumija vai melamīna sūklis

Vieglus netīrumus no jebkura veida tapetēm var iztīrīt ar parastu dzēšgumiju. Tā arī noderēs, lai iztīrītu pirkstu nospiedumus.

Bet melamīna sūklis (mūsdienu līdzeklis nr.1 cīņā ar traipiem) izdzēš par marķiera un pildspalvas traipus, bet ir jāatceras, ka tas ir ļoti spēcīgs abrazīvs līdzeklis, kurš var sabojāt zīmējumu flizelīna tapetēm. Vispirms pamēģini tīrīt nelielu tapetes daļu.

  1. Maizes sūklis

Šo veidu izmantoja vēl mūsu vecmāmiņas, kad vajadzēja iztīrīt traipus no delikātām papīra tapetēm. Maizes gabaliņu piespied pie traipa un paturi dažas minūtes. Atkārto procedūru vairākas reizes.

  1. Spirts

Šis līdzeklis derēs visiem tapešu veidiem. Sajauc spirtu ar zobu pulveri. Iegūtā masa tiks galā ar taukainiem traipiem: paturi smēri uz traipu, pagaidi, kamēr pilnībā nožūst. Pēc tam notīri ar birsti.

Pēdas no lodīšu pildspalvas, flomāstera, kā arī no kafijas vai tējas var likvidēt, notīrot netīro vietu ar lupatiņu, kas iemērkta medicīnas spirtā.

Lasi vēl: Viņa sasprauda zemē dakšiņas pa visu dārzu. Un tā iemesls ir vienkārši ģeniāls! Ne kurš katrs pieredzējis dārzkopis to zina

  1. Soda, ciete, bērnu pūderis

Lai notīrītu traipus no flizelīna tapetēm, derēs smēra, kas pagatavota no ūdens un cietes (vai sodas). Uzklāj sagatavoto smēri uz traipa un ļauj nožūt. Atlikumu noņem ar maigu birsti, pēc tam nomazgā ar siltu ūdeni.

Bet traipus uz papīra salvetēm labāk apstrādāt ar sausu bērnu pulveru un atstāj uz kādu laiku. Pūdera atliekas notīri ar salveti.

  1. Gludeklis

Papīra salveti pieliet pie traipa un izgludini ar siltu (ne karstu) gludekli. Laiku pa laikam nomaini salveti un ļauj tapetei atdzist. Strādā akurāti, jo gludekļa pēdas uz tapetes jau nu gan nevarēs vairs nekādi izdzēst!

Avots:

masovet

COMMENTS

Pievienot komentāru