9 Lieldienu olu krāsošanas līdzekļi ”dabīgie”. Visu varat atrast savās mājās!

Lieldienu olas var nokrāsot ļoti skaisti, izmantojot tikai dabīgas krāsvielas. Visas sastāvdaļas tu vari viegli atrast virtuvē vai tuvējā veikalā. Bet iesākumā ņem vērā dažus padomus.

Pirms krāsošanas olas notīri ar etiķi vai nomazgā ar sodu, tad krāsa klāsies vienmērīgi.

Lai novērstu olu ieplīšanas iespējamību vārīšanas laikā, ieliec tās aukstā, nevis verdošā ūdenī, bet pirms vārīšanas aptuveni pusstundu turi olas istabas temperatūrā. Pat ja ola ieplīst, tā nekad neiztecēs, ja ūdenim pievienosi ēdamkaroti sāls.

Lai nokrāsotās olas spīdētu, pilnīgi sausas olas noslauki ar augu eļļu.

  1. Sīpolu mizas

Ar sīpolu mizu palīdzību Lieldienu olas var nokrāsot no gaiši oranžas līdz brūnai krāsai. Atkarībā no krāsošanas laika, mainīsies arī krāsa – jo ilgāk turēsi olas sīpolu mizās, jo tās būs tumšākā krāsā.

  1. Kurkuma

Zelta dzelteno krāsu var iegūt, izmantojot kurkuma buljonu.Pievieno karstā ūdenī 2-3 ēdamkarotes kurkuma. Lai padarītu krāsu piesātinātu, ūdenim jābūt vārītam. Iegūtā buljonā tu vari vārīt olas (iegūsi vairāk piesātinātu krāsu) vai vienkārši iemērkt jau vārītas olas.

  1. Nātru vai spinātu novārījums

Patīkami zaļu krāsu sniegs nātru vai spinātu novārījums. Jo ilgāk tu šajā novārījumā vāri olas (ne vairāk kā 20 minūtes), vai turi jau novārītas olas (var ielikt uz visu nakti ledusskapī), jo spilgtāka būs krāsa.

  1. Sarkanie kāposti

Olas nokrāsojas zilā krāsā, kad tās iemērc sarkano kāpostu infūzijā. Pus litrā ūdens iemērc divas smalki sagrieztas sarkanās kāpostu galvas, šķīdumam pievieno sešas ēdamkarotes baltā etiķa, pēc tam šķīdums jāatstāj ievilkties uz nakti, lai iegūtu dziļāku krāsu. Nākamajā dienā iegūtajā šķīdumā iemērc vārītas olas.

  1. Bietes vai dzērvenes

Lai iegūtu skaistu rozā krāsu, jau vārītas olas iemērc biešu vai dzērveņu sulā. Dzērvenes var izmantot saldētas. Ogas samalt (var izmantot mikseri), apliet ar ūdeni. Šajā infūzijā var krāsot olas. Ar bietēm olas sanāks spilgtākas. Olas var vārīt kopā ar bietēm un pēc tam ļauj nostāvēties vairākas stundas.

Turpinājumu lasiet nākošajā lapā

COMMENTS

  • <cite class="fn">Hörvātijs</cite>

    Eu, nu šitais virsraksts gan ir velta cerības došana! Man no tā visa ir tikai tēja!

Pievienot komentāru