Rimi Latvia tīklā pieaug bezkontakta norēķinu skaits

Latvijas iedzīvotāji pēdējo gadu laikā aktīvi veic bezskaidras naudas darījumus, aizvien biežāk izmantojot bezkontakta NFC norēķinu kartes. Rimi Latvia apkopotā informācija liecina, ka 2019. gadā 54% no visiem bezskaidras naudas norēķiniem Rimi veikalu tīklā veikti ar NFC kartēm, kas ir par 23% vairāk nekā pērn.

“Mūsu pircēji ar katru gadu arvien vairāk novērtē ātrāku un ērtāku iepirkšanās pieredzi. Pircējam maksājumi ar bezkontakta norēķinu karti ir vienkārši un ļauj ietaupīt laiku norēķinoties, savukārt pārdevējam tas palīdz apkalpot lielāku pircēju skaitu, samazinot gaidīšanas laiku rindā. Šī funkcija īpaši ērti izmantojama veikala pašapkalpošanās kasēs, kur lielākoties tiek veikti salīdzinoši nelieli pirkumi,” stāsta Kristīne Miezīte-Zeltiņa, Rimi Latvia Finanšu un biznesa kontroles vadītāja.

Rimi Latvia bija pirmais mazumtirgotājs, kas Latvijā visos veikalos ieviesa bezkontakta norēķinus. Šobrīd visos Rimi veikalos par pirkumu līdz 25 eiro var samaksāt ar bezkontakta karti. Salīdzinot ar 2018. gadu, šogad par 9% pieaugusi arī pirkuma summa, par ko pircēji norēķinās ar NFC maksājumu kartēm. Kopumā bezskaidras naudas norēķinus Rimi veikalos šobrīd izvēlas jau vairāk nekā puse jeb 60% Rimi pircēju.

“Esam gandarīti, ka bezkontakta norēķinu popularitāte pircēju vidū turpina pieaugt – saskaņā ar Finanšu nozares asociācijas apkopotajiem datiem, Latvijā bankas ir izsniegušas vairāk nekā 1 miljonu bezkontakta karšu. Ļoti novērtējam tirgotāju aktīvo iesaisti informatīvās kampaņas “Piik un gatavs” īstenošanā, tai skaitā Rimi Latvia, kļūstot par vienu no galvenajiem partneriem jau otro reizi pēc kārtas, lai informētu savus klientus par bezkontakta maksājumiem un to priekšrocībām,” stāsta Ilze Vītola, Finanšu nozares asociācijas komunikācijas konsultante.

NFC tehnoloģija ir ļoti nozīmīga mazumtirgotāja pakalpojumu nodrošināšanā, jo tajā balstīta virkne risinājumu. Tā, piemēram, šobrīd visas Mans Rimi lojalitātes kartes tiek izsniegtas ar NFC funkciju, un to izmanto jau vairāk nekā 400 tūkstoši pircēju. Arī Mans Rimi aplikācija veidota tā, lai visi viedtālruņi, kas nodrošina NFC funkciju, varētu tikt izmantoti kā Mans Rimi lojalitātes kartes piedāvājumu aktivizēšanai un Mans Rimi naudas uzkrājumu veidošanai.

Patlaban Rimi Latvia tīklā ir 126 četru formātu veikali: 32 Rimi Hyper, 33 Rimi Super, 50 Rimi Mini un 11 Rimi Express, kas darbojas 27 Latvijas pilsētās.

Pievienot komentāru