Portāls noskaidrojis, kurš patiesībā dzīvo pasaules “vientuļākajā mājā”

Mazajā Ellidae salā Islandē atrodas balta māja, ap kuru nav nekā cita kā zāle un akmeņi. Portāls Ramblers izpētījis, kas dzīvo šajā mājā Atlantijas okeāna vidū.

Daži ir pārliecināti, ka šī māja pieder kādam slavenam dziedātājam, citi uzskata, ka tur dzīvo kāds miljardieris, un daži pat domā, ka tas ir reliģiska mācītāja patvērums.

Faktiski pirms kāda laika, vēl 18. gadsimtā, šajā salā dzīvoja vairākas ģimenes, bet līdz 1930. gadam tā tika pamesta teritorijas nepieejamības un klimata skarbuma dēļ.

Lasi vēl: Kā tagad klājās Darjai – skolniecei, kura dzemdēja 13 gadu vecumā un par kuru visi uzzināja no TV

Vietējie iedzīvotāji ir pārcēlušies uz vairāk apdzīvotajiem Islandes reģioniem, meklējot labākas dzīvošanas iespējas. Un vēlāk, 1950. gados, Mednieku asociācija uzcēla šo bāzi, kuras locekļi to izmanto, ierodoties tuksneša salā, lai medītu puffins jeb putnus Tuklīšus.

Šī māja sniedz pajumti medniekiem un tūristiem. Kotedžā ir sauna, kas darbojas ar lietus ūdens savākšanas sistēmu, bet nav tekoša ūdens vai elektrības. Laika gaitā šī vieta kļuva tik populāra, ka daži tūrisma uzņēmumi sāka organizēt ceļojumus uz salu.

Tā kā ”Ellidae” ir galvenā Tuklīšu un citu jūras putnu ligzdošanas vieta, tā ir izraudzīta par dabas rezervātu, jo cilvēku trūkuma dēļ to gandrīz pilnībā ir apdzīvojuši putni.

COMMENTS

Pievienot komentāru