Aizkustinoši vārdi, kurus vajadzētu dzirdēt ikvienam pēc 45 gadiem! Šis neirozinātnieces citāts uz visiem laikiem mainīs tavu domāšanu par vecumdienām!

Natālija Bekhtereva ir slavena Krievijas neirofizioloģe, medicīnas zinātņu doktore, bioloģijas zinātņu kandidāte un profesore.

Savas dzīves laikā viņa ir mēģinājusi ne tikai izprast smadzeņu bioloģiju, bet arī skatīties dziļāk, cenšoties saprast, kas cilvēku padara par cilvēku.

Reiz, pamatojoties uz saviem zinātniskajiem darbiem un filozofiskām pārdomām, viņa nāca klajā ar ģeniālu teicienu: “Vecums neeksistē, kamēr pats/pati to nevēlies!”

Tie ir pārsteidzoši viedi vārdi! Kāpēc daži cilvēki turpina baudīt dzīvi pat pēc 70 un 80 gadiem, bet citi ir gatavi doties pensijā un bēdāties pat 50 gadu vecumā?

Visa būtība meklējama dzīves uztverē. Pat ja tev ir 95 gadi, tu, iespējams, vēlēsies dzīvot, mācīties un mēģināt nedomāt par pensionēšanās vecuma radītajām neērtībām. Protams, kad esi fiziski vecs, tad ir vairāk problēmu. Ne vienmēr uz tiem izdodas “pievērt acis”, taču galvenais ir nepielikt savai dzīvei punktu.

Lasi vēl: Vecā kundzīte pie sevis dzīvoklī nelaida nevienu vairāk kā 10 gadus. Tad ieradās policija!

Kamēr esi gatavs/gatava baudīt dzīvi, tā turpināsies visā savā krāšņumā! Viss ir tavā galvā!

COMMENTS

Pievienot komentāru