Ātri pagatavojamā torte “Putna piens”

Pagatavošana:
Mīkla
Sajauciet kopā olas ar cukuru, pievienojiet klāt miltus, cepamo pulveri un kakao. Maisiet, līdz iegūta viendabīga masa. Cepiet 180-200 grādu temperatūrā kādas 20 minūtes, līdz tas būs gatavs. Atdzesējiet.

Lasi vēl: Ķiploku pasta – lieliska piedeva gaļai Jāņos un ne tikai!

Suflē
Iemērciet uz kādām 10 minūtēm ūdenī želatīnu. Tad uzlieciet to sildīties, līdz izkūst, pēcāk ļaujiet tam atdzist. Olu blatumus sakuliet līdz cietu putu konsistencei. Turpinot masu vēl kult, klāt pievienojiet pūdercukuru. Maisiet, līdz iegūts biezs krēms. Tad atkal, turpinot paralēli kult, klāt lieciet želatīnu. Pamatni sadaliet vai nu divās vienādās daļās, vai arī sadaliet tā, lai viena daļa ir mazliet lielāka par otru. Varat vispār izmantot tikai vienu lielu daļu.
Saliekamajā kūkas formā lieciet pirmo pamatni, ja vēlaties, varat to piesūcināt ar iemīļotāko liķieri. Pa virsu lejiet suflē. Ja izlēmāt taisīt divus slāņus, tad arī otram slānim atstājiet suflē. Lieciet to ledusskapī, lai sacietē.

Glazūra
Lieciet mazā katliņā sviestu un šokolādi, ļaujiet tai uz mazas uguns izkust. Pēcāk samaisiet un ļaujiet masai atdzist. Torti izņemiet no formas un aplejiet ar pagatavoto glazūru. Gaidiet, kamēr glazūra sacietēs, lai baudītu tikko pagatavoto torti.

Lai jums labi garšo!

avots

Pievienot komentāru