Autobūves kompānija ”Ford” piedāvā atteikties no luksoforiem uz visiem laikiem

Autobūves kompānija Ford ir izlaidusi video, kurā paudusi savu ceļu satiksmes nākotnes redzējumu. No krustojumiem pazudīs luksofori, bet bezpilotu automašīnas pašas savā starpā sarunās, kā šķērsot jebkādas konfigurācijas krustojumus.

Saskaņā ar Ford speciālistu pieminēto statistiku, nospiedošais vairums autoavāriju notiek tieši ceļu krustojumos (līdz pat 60% gadījumu), tai skaitā arī regulējamos.

Daļēji vadītāju nekorektā uzvedība ceļu krustošanas vietās ir saistīta ar to, ka, saskaņā ar to pašu iepriekš pieminēto statistiku, kopsummā, līdz pat divām dienām gadā mēs pavadām gaidot zaļo luksofora signālu. Līdz ar autonomās vadīšanas sistēmas automobiļu ienākšanu izzudīs abas šīs problēmas.

Lielbritānijas valsts programmas „Autodrive” ietvaros, Ford auto kompānijā tika izstrādāta automobiļu datoru saziņas sistēma.

Lasi vēl: Visbiežāk krāpj tieši šo Zodiaka zīmju pārstāvji, lai arī cik skarbi tas izklausītos

Nosakot citu automobiļu kustības ātrumu, atrašanas vietu un braukšanas virzienu, sistēma koriģēs savu kustības ātrumu un trajektoriju tā, lai veiksmīgi un bez apstāšanāsizmainītos ar visiem kustības dalībniekiem. Un tā nav kārtējā inženieru fantāzija. Saskaņā ar šo projektu, pilsētās Miltonkeinsa un Koventrija jau tagad notiek šīs sistēmas izmēģinājumi.

Avots:

zr

Pievienot komentāru