“Bērns līdz slimnīcai neaizvilks, atvadieties šeit…” Īsts ārsts!

Strādāju par ārstu neatliekamajā palīdzībā.

Nokavēju darbu, izsaucu taksi. Braucam klusējot. Te pēkšņi man iezvanās telefons.

Skatos, mana draudzene. Izrādās, viņas trīsgadīgajam dēlam jau spēcīga temperatūra, kuru nekādi nevar samazināt, un viņa izlēma pakonsultēties ar mani. Es paskaidroju, ko vajag darīt un kā kontrolēt situāciju. Kad mēs beidzām sarunu, taksists taktiski, neuzbāzīgi jautā:

Jūs esat ārsts?
Jā, strādāju neatliekamajā palīdzībā. Jūs arī pakonsultēt? – Es pasmaidīju.
Nu nē – arī pasmaida taksists, – vienkārši kopš noteikta laika es ārstus vedu bez maksas.
Es nodomāju, ka viņš joko:
Tā ir jauna valsts programma?
Nē, tā ir mana personīgā programma. Vienkārši gadu atpakaļ viens ātrās palīdzība ārsts neļāva nomirt manam bērnam pēc autokatastrofas.

Lasi vēl: Māte atstāja savu bērnu mājās ar suni un devās tusēt; Mājās atgriezās tikai pēc nedēļas

Skaidrs. Bet tas vienkārši ir mūsu darbs, pienākums, mēs par to naudu saņemam, tāpat kā Jūs par savu darbu nopelniet maizei. Kāpēc no godīgi nopelnītas nauda atteikties, – es nodomāju.

Pienākums, protams, pienākums, bet lieta nav tikai tajā. Viņš tur, avārijas vietā, pārkāpa kaut kādu jūsu protokolu. Ātrās palīdzības otra brigāde teica, Alise līdz slimnīcai neizvilks, atvadīties šeit.

Bet puisis uz līdzenas vietas izlēma viņai veikt operāciju. Meitai joprojām ir milzīga rēta uz kakla, bet toties viņa ir dzīva, un mazbērni nepazaudēja māti. To puisi pēc tam atlaida par to, ka strādāja ne pēc instrukcijām.

Viņš aizbrauca uz savu pilsētu, un tagad glābj cilvēkus tur. Bet es tagad par savu pienākumu uzskatu vismaz kaut kā Dievam pateikt paldies, ka toreiz mums atsūtīja tādu puisi. Tāpēc arī vedu ārstus bez maksas. Kurš no viņiem ir patiešām labs, kurš slikts – es nezinu, un patiesībā tā nav mana darīšana.

Tāpēc es naudu neņemu no ārstiem!
Es nesāku ar viņu strīdēties. Ne jau tāpēc, ka noskopojos un priecājos, ka ieekonomēju par braucienu. Kamols kaklā bija, un nevarēju parunāt.

Mūsu profesijā patiešām satiekas dažādi cilvēki, bet tā puiša vietā es arī upurētu darbu, lai izglābtu cilvēka dzīvību.

Avots:

kaifovo

Pievienot komentāru