Bieža pamošanās naktī: Par kādām saslimšanām tā mūs brīdina

Mošanās no plkst. 23.00 – 1.00: VILŠANĀS

Vilšanās emociju austrumu medicīnā saista ar žultspūšļa veselību. Savukārt katra orgāna darbība pēc kārtas ir saistīta ar to laiku. Naktīs smadzenes nodarbojas ar visu orgānu un sistēmu dziedināšanu: mēs guļam un bez mūsu līdzdalības autonomajai nervu sistēmai ir iespēja atjaunot visu, kas dienā ir bijis traucēts, pārslogots, vai noguris. Ja cilvēks šajā laikā pamostas un nespēj aizmigt, tad tas liecina par vilšanos dzīvē.

Vingrinājumi

Ķīniešu medicīnā ir jēdziens “ci” – dzīvības enerģija, kas cirkulē caur visu ķermeni. Ja mēs pārdzīvojam, enerģija pieaug. Lai nomierinātu emocijas, tas jānolaiž vēdera lejas daļā. Kā to izdarīt? Iedomājieties, ka iekšpusē ir ūdens straume – dzīva, mirdzoša, plūstoša – un tā seko jūsu rokām. (Patiesībā enerģija seko uzmanībai, un rokas ir labākais veids, kā to piesaistīt un koncentrēt.)

Pussēdus gultā, novietojiet rokas priekšā sejai un iedomājieties, kā paņemat šo enerģiju un, noliecot rokas, velciet to uz leju. Lēnām un maigi: rokas uz leju, no sejas gar ķermeni līdz vēderam, un enerģija uz leju iet. Atkārtojiet šo kustību vairākas reizes – tik reižu, cik nepieciešams, lai justos mierīgāks.

Mošanās no plkst. 1:00 – 3:00: DUSMAS

Šīs emocijas saistās ar aknu stāvokli. Atkal iemesls var būt pašā emocijā, kā arī aknu slimībās. Cilvēks, kurš pamostas no 1 līdz 3 naktī pret savu gribu, vēlas aizmigt, bet nevar iemigt, ir pakļauts dusmām.

Vingrinājumi

Lai šajā laika nakts posmā iemigtu, ir vēlams dzert vēsu ūdeni, kas nomierina dusmu uguni. Jāveic atslābināšanās vingrinājumi, piemēram “cigun” komplekss, ko iesakām mācīties pie speciālistiem, kuri ir eksperti šajā vingrinājumā.

Vingrinājuma laiks ilgst vismaz 15 minūtes. Vingrinājums palīdz nomierināt enerģiju un nobīda to uz leju, mazina kaislības karstumu un relaksē visu cilvēka ķermeni tā, lai vēlāk naktī nāktu miegs. Jāņem vēra, ka cilvēkiem ar klīnisku bezmiegu naktī nevajadzētu ķerties pie viedierīcēm, grāmatām vai citiem traucējošiem faktoriem, kuri tikai traucē iemigt.

Lasi vēl: Kā reālajā dzīvē izskatās aktieris, kurš tēloja kulta seriālā “Lieliskais gadsimts”. Nemainīgi vīrišķīgs valdzinājums

Mošanās no plkst. 3:00 – 5:00: SKUMJAS

Skumju emocijas  ir saistīta ar plaušu veselību. Cilvēkam, kurš ceļās šajā laikā, pirmkārt, iesaka atmest smēķēšanu. Papildus iesaka vingrinājumus relaksācijai “cigun” mugurkaulam, sjinseņ. Tiklīdz krūtis atveras, tā cilvēks sāk “dziļi elpot” un skumju un noguruma lēkmes sāk atkāpties.

Vingrinājumi

Apsēdieties uz krēsla, nedaudz pielieciet galvu un rokas nolieciet sāniski. Šajā pozā dziļi ieelpojiet un izelpojiet. Vērojiet, ko vēl ir iespējams šādā pozā atslābināt, lai ķermenis spētu vieglāk un dziļāk elpot. Kad relaksācija un elpošana padziļināsies, jūs sajutīsiet miegainību un viegluma sajūtu.

 

Arī interesanti: Putins “uzbrauc augumā” Latvijai un paziņo, ka Krievijā tas tā nenotiek

COMMENTS

Pievienot komentāru