Cilvēki nesaprata kāpēc suns rok bedri, bet kad paskatījās iekšā saimnieks zaudēja runas spējas

 

Šīs vasaras nenormālais karstums, gan Krievijas teritorijā, gan daudzviet citur pasaulē piespieda no tā slēpties ne tikai cilvēkus, bet arī dzīvniekus.

Daudzi suņu īpašnieki zina, ka, lai glābtu sevi no karstuma, dzīvnieki mēdz izrakt bedri un tajā apgulties. Tas sunim dod vēsu patvērumu, lai karstā laikā varētu atvēsināties. Aitu suns Ļida neatšķīrās no citiem suņiem un periodiski izraka bedres savā teritorijā.

Lasi vēl: Ģimene izglāba pāris atrastus kaķēnus, bet drīz vien sāka savu izdarīto nožēlot

To viņa parasti darīja no žoga malas, kur, lai radītu ēnu, auga lieli krūmi. Šogad vecais koka žogs tika aizstāts ar metāla žogu un daži krūmi tika nocirsti. Ēna bija pazudusi. Divreiz nedomājot, suns izraka bedri blakus savai mājai.

Atrodot dziļu bedri pie suņa mājas, Ludmila Stepanovna gribēja pārmācīt savu suni, bet ieskatoties dziļi bedrē atrada sudraba monētu. Sieviete par interesanto atradumu dalījās ar savu dēlu.

Paņēmis lāpstu, dēls turpināja rakt, suns visu šo laiku skraidīja apkārt un gaudoja. Viņš atrada vēl 7 monētas apmēram metru dziļumā. Šos dārgumus veidoja 8 Aleksandra III un Nikolaja II laikmeta sudraba rubļi, kas tika lēsti 150 tūkstošu rubļu vērtībā.

Visticamāk, monētas nebija hipotēkas, bet gan pilnvērtīga bagātība, kas tika apglabāta revolūcijas laikā. Celtniecības laikā mājas stūros tika paslēptas monētas. Nominālvērtība bija atkarīga no īpašnieku bagātības, taču parasti tika ieķīlāta lielākā monēta, kas atradās mājā.

Tādā veidā mīļotais mājdzīvnieks bagātināja savus īpašniekus par 150 tūkstošiem rubļu. Diemžēl nav zināms, kādu pateicību suns ieguva par šo monētu atrašanu.

Pievienot komentāru