Dāvanas, kuras jūsu bērniņi atcerēsies uz mūžu

Mūsdienās bērni burtiski slīkst dažādu spēļmantiņu un izklaižu jūrā. Taču tieši šīs 22 dāvanas viņi noteikti atcerēsies uz mūžu! Vēl jo vairāk, tās viņas nesīs sev līdzi cauri visam savam mūžam un visdrīzāk, nodos tās saviem bērniem.

  1. Ticība viņu spēkiem. Bērnam ir ārkārtīgi svarīgi zināt, ka pats mīļākais cilvēks pasaulē tic viņu spēkiem. ļaujiet bērnam saprast, ka esat pārliecināti par viņiem, viņu prasmēm un iespējām. Tikai viens vienīgs mūsu vārds spēj pārvērst jūsu mazuli par īstu ģēniju.
  2. Mīlestība visās tās izpausmēs. Apskaujiet, skūpstiet, sakiet mīlestības pilnus vārdus neskatoties ne uz ko! Pat ja jūsu bērnam ir jau 30 gadi!
  3. Vakariņas ģimenes lokā. Šīs ir ģimenes apvienošanās minūtes, ko bērni atceras visu mūžu. Šī ir brīnišķīga tradīcija, kas vieno, iedvesmo un liek aizmirst strīdus.
  4. Prieks. Priecājaties par dzīvi un savu bērnu. Nekautrējaties no savām jūtām, smejaties kopā ar mazo, ākstāties
  5. Stipra un pilna ģimene. Cenšaties saglabāt savu ģimeni un labas attiecības ģimenes locekļu starpā. Bērna viņa ģimene ir kā pamats un balsts, kas vienmēr atbalstīs un palīdzēs virzīties dzīvē.
  6. Savs laiks. Šī ir pati vērtīgāka dāvana mūsdienu bērniem. Katru dienu atrodiet laiku, ko veltīt savam bērnam! Lai vienkārši pabūtu kopā ar viņu, apskaut, paspēlēties, pastaigāties vai vienkārši pavārtīties pa gultu.
  7. Uzmanība. Vēl viena lieta, kas nemitīgi trūkst mūsdienu bērniem. Labsirdība. Bērns vēl paspēs apgūt cietsirdību. Bet jūs parādīsiet viņam īstas labsirdības un līdzcietības mācību.
  8. Spēja novērtēt. Iemāciet bērnam novērtēt to, kas viņam ir, taču vienmēr tiekties pēc kaut kā labāka.
  9. Interese. Interese pret pasauli ir katram bērnam. Sargājiet to! Pacenšaties nenogalināt to ar visādiem: „Nelien, netraucē, beidz pļāpāt, cik var jautāt?”
  10. Spēja pieņemt lēmumus. Stimulējiet bērna patstāvību, palīdziet pieņemt savas rīcības sekas, rādiet patiesās drosmes un izlēmības piemēru.
  11. Rāmji. Bērniem ir ārkārtīgi grūti dzīvot visatļautībā, bez jebkādiem ierobežojumiem. Viņiem ir vajadzīgi rāmji, kas viņiem strukturēs apkārtējo pasauli. Tikai neaizraujaties ar aizliegumiem, tas var rezultēties ar nepaklausību.
  12. Brīvība. Atceraties, ka ir jābūt pēc iespējas mazāk aizliegumu. Ļaujiet bērnam iespēju izvēlēties, patstāvīgi pieņemt lēmumus, rīkoties un mācīties no savām kļūdām.
  13. Uzslavas. Bērniem ir svarīgi just vecāku atzinību. Tas stimulē pašizaugsmi.
  14. Mīlestība pret daiļradi. Ļaujiet savam bērnam būt radošam tik daudz, cik viņam pašam gribas. Atbalstiet viņa daiļradi, radiet tai labvēlīgus apstākļus. Aizraujaties paši un nodarbojaties ar bērnu. Interneta un datortehnoloģiju laikmetā šīs ir ļoti svarīgas prasmes – it visā saredzēt skaisto, priecāties par dzīvi, atrast izeju nestandarta situācijās.
  15. Dāsnums. Ar personīgo piemēru parādiet, ko nozīmē dāsnums, un ka vajag dalīties, un iemāciet gūt baudījumu no paša dāsnuma.
  16. Dvēseliskums. Iepotējiet saviem bērniem apziņu par dvēseles esamību. Būtu labi, ja viņi iemācītos rīkoties, apmierinot ne vien sava ķermeņa, bet arī dvēseles vajadzībām.
  17. Patiesība. Esiet godīgi pret saviem bērniem. Tādējādi jūs iemācīsiet viņiem būt godīgiem. Turklāt jūs parādīsiet viņiem, ka jums var uzticēties, ka ar jums viņi ir drošībā.
  18. Cerība. Cerība palīdzēs pat pašos grūtākajos brīžos, atbalstīs un dos spēkus.
  19. Tieksme izzināt. Tieksme zināt, un izzināt nav nekā kopīga ar skolas atzīmēm. Mudiniet savu bērnu iepazīt pasauli, aizrauties, iemāciet gūt baudu no pasaules izzināšanas.
  20. Optimisms. Tas ir tas, kas palīdz sasniegt rezultātus un mainīt pasauli uz labo pusi.
  21. Pasēdēt jums klēpī. Bērnam tā ir labākā un omulīgāka vieta visā pasaulē!
  22. Uzticība ģimenē un attiecībās. Būt uzticamam savam laulātajam draugam (draudzenei) – ir mūsu prāta, sirds un dvēseles patiesā rīcība. Un bērni izjūt to īpaši smalki.

Lasi vēl: 10 bērnu slimības, kuras jāprot atpazīt pilnīgi visiem vecākiem

Avots:

positivno

COMMENTS

Pievienot komentāru