Dzeramā soda – dārznieka palīgs. Žēl, ka ātrāk šo nenojautu!

Soda ir viens no galvenajiem dārznieka palīgiem, ko var brīvi un bez problēmām iegādāties jebkurā pārtikas veikalā.

Turklāt tās pielietojuma iespējas ir tik plašas, ka bez šaubām, pirms jaunas dārzkopības sezonas sākuma šo produktu nepieciešams obligāti iekļaut pirmās nepieciešamības preču sarakstā!

Patiesībā bez visparastākās dzeramās sodas ir ļoti grūti iedomāties sev mūsdienu dārzu, jo tā spēj palīdzēt praktiski jebkurā situācijā.

Piemēram, ja jūs audzējat savā piemājas dārziņā vīnogas, ogu briešanas un nogatavināšanas laikā neaizmirstiet apsmidzināt vīnkokus ar sodas šķīdumu, ko pagatavo 10 litros ūdens izšķīdinot 75 g sodas. Šāda procedūra pasargās vīnogas no pelēkās puves, kā arī paaugstinās cukura līmeni ogās.

Ar analoģisku šķīdumu, cīņai ar lapas grauzošiem kāpuriem, var apstrādāt pilnīgi visus augļu kokus.

Soda ir viens no efektīvākajiem līdzekļiem cīņā ar miltrasu. Vienu tējkaroti sodas izšķīdinot vienā litrā siltā ūdens, iegūto šķīdumu var izmantot gurķu profilaktiskai apstrādei.

Savukārt ērkšķogas un jāņogas vai upenes apstrādā ar komplekso līdzekli: 1 ēdamkarote sodas, 1 tablete aspirīna, 1 tējkarote jebkura trauku mazgājamā līdzekļa vai šķidro ziepju, 1 ēdamkarote augu eļļas. Visas sastāvdaļas vajag rūpīgi sajaukt un pievienot 4,5 litriem ūdens.

Lasi vēl: Par vienu no spēcīgākajiem talismaniem kopš senseniem laikiem tiek uzskatīta laimes poga

Ar sodas šķīdumu (1 ēd.k. sodas uz 10 l ūdens) aplaistotgurķis, jūs varēsiet novērst priekšlaicīgu lapu dzeltēšanu.

Lai atbrīvotos no kāpuriem, daudzi dārzkopji ar sausu sodas pulveri apkaisa kāpostgalvu lapas.

Avots:

infakty

Pievienot komentāru