Grādīgais dzēriens “Četri reiz četri”

Gatavojam ļoti gardu alkoholisko dzērienu vien no četrām sastāvdaļām.

Lasi vēl: Sieviete iemeta tējas paciņu izlietnē pie netīrajiem traukiem. Biju ļoti pārsteigta, kad uzzināju viņas rīcības iemeslus

Būs nepieciešams:
4 glāzes cukura
4 glāzes ūdens
4 glāzes ogu
4 glāzes degvīna

Pagatavošana:
Cukuru aplejiet ar siltu vārīto ūdeni, lai cukurs nosēstos ūdens apakšā un palēnām izkustu.
Tad beriet klāt nomazgātas un nosusinātas veselas ogas. Feihoja ir vienīgā oga, kuru nepieciešams griezt vai nu uz pusēm, vai pat četrās daļās.
Tagad vien atlicis pievienot klāt degvīnu un būt pacietīgiem.

Pagatavoto šķidruma daudzumu pārlejiet stikla burkā (vajadzētu mierīgi apieties ar trīslitru burku), apklājiet ar kaprona vāciņu un nolieciet to tumšā vietā. 10 dienas trenējiet savu pacietību un gribasspēku, taču vislabāk tomēr divas nedēļas.


Pa šo laiku ogas būs dalījušās ar dzērienu gan ar savu krāsu, gan garšu un aromātu, pašas nonākot trauka apakšējā daļā. Uzmanīgi pārlejiet dzērienu citviet, lai neizlietu ārā arī izveidojušos nosdēumus. Pārlejiet dzērienu kur jums izdevīgāk, taču svarīgi, ka tas būtu stikla trauks. Masīvas stikla taras ar skaistiem vāciņiem būs kā reiz jūsu alkoholiskā dzēriena uzglabāšanai. Gala rezultātā jūsu dzēriena stiprums būs apmēram 18 – 22 grādi – atkarībā no izmantotajām ogām.
Pīlādžu dzēriens būs maigāks, ķiršu (ja ķirši tiek likti ar visiem kauliņiem) – būs daudz stiprāks. Mājās gatavots alkohols tiks augstu vērtēts jebkurā draugu vai ģimenes locekļu kompānijā – tas ne tikai priecē ar savu garšu, bet arī ar baudāmo izskatu un aromātu. Bet pats galvenais – lai arī cik daudz jūs to izdzertu, nākamajā dienā būsiet svaigs kā gurķītis.
Starp citu, ja jums patīk daudz spēcīgāks dzēriens, šīs receptes pagatavošanā varat izmantot spirtu vai mājas kandžu. Proporcijas paliks tās pašas, bet grādi tikai celsies.

Lai jums labi garšo!

avots

Pievienot komentāru