Jauns kabaču cepšanas veids! Ideāla recepte kā pagatavot savu iecienīto sezonas dārzeni.

Kabaču parādīšanās izraisa īstu sajūsmu tiem, kam patīk pagatavot un baudīt ko patiesi garšīgu.

Pēc izskata tas ir visparastākais dārzenis, turklāt tas parasti nav pamanāms. Bet kā tas atklājas ēdiena gatavošanas procesā! Piemēram, kabaču laiviņas cepeškrāsnī ir kaut kas pārsteidzošs, īpaši tiem, kas mīl pildījumu ar malto gaļu un sieru. Mēs domājam daudz siera.

Daudzi šādas laiviņas sagatavo no cukini ar malto gaļu un neko citu nepievieno. Mēs iesakām tās dekorēt ar gatavu tomātu šķēlītēm. Kamēr citi sautē vai vienkārši apcep dārzeni, kurš pēc tam zaudē savu formu, mēs publicējam lielisku alternatīvu, kurā kabaču forma un garša paliek. Un, nē, kabaču laiviņas nebūs rūgtas.

Sastāvdaļas:

2 kabači

300-400 g malta liellopu gaļa

1 sīpols

2 ķiploku zobiņi

50-70 g ciets siers

2-3 tomāti

30 g mocarella

1 ķekars zaļumu

Olīveļļa pēc garšas

Sāls pēc garšas

Melnie pipari (malti) pēc garšas

 

Pagatavošana:

Nomazgā dārzeni, nosusini un pārgriez uz pusēm. Izņem mīkstumu, atstājot no mizas kabaci 1 cm biezumā. Kabaču mīkstumu neizmet.

Iesmērā sagatavotās kabaču pusītes ar olīveļļu. Novieto pusītes uz cepešpannas, kurai uzklāts pergaments, apgriez otrādi un cep 15 minūtes 180 ° C temperatūrā.

Lasi arī: Pārsteidzoši garšīgi gurķi mārrutku lapās. Nenožēloju, ka pagatavoju!

Smalki sagriez vai samal sīpolu un ķiplokus. Apcep olīveļļā, kamēr tie kļūst mīksti. Pievieno kubiņos sagrieztus kabaču mīkstumus. Apcep vēl 7 minūtes.

Atsevišķi apcep malto gaļu līdz gatavības pakāpei. Tad pievieno kabačiem.

Turpinājumu lasiet nākošajā lapā

COMMENTS

Pievienot komentāru