Kā amonjaks palīdz dārzam un glābj dārzeņus? Tu pat iedomāties nevari!

Noskaidrosim, kas ir amonjaks un kā tas var palīdzēt augiem dārzā?

Lieta tāda, ka tas ir lielisks slāpekļa savienojums, bez kura augs nevar pilnībā attīstīties, apstājas ziedēšana un nokrīt pumpuiri. Tāpat slāpekļa trūkums ir pamanāms, jo augi ir slimi, tie kļūst dzelteni. Protams, tas ietekmē kultūraugu kvalitāti. Amonjaku jau 50os un 60os gados izmantoja lauksaimniecībā!

Pietiek tikai nedaudz amonjaku iepilināt augsnē, un tas darbosies labvēlīgi visā augšanas periodā. Rezultāts nebūs ilgi jāgaida, pēc 4-5 dienām jūs redzēsiet, kā tie kļūs zaļi un atdzīvojas jūsu acu priekšā.

Amonjaks vienlaikus veic divas funkcijas:

  1. piemērots kā mēslošanas līdzeklis gan ziediem, gan visām citām dārza kultūrām dažādās proporcijās.
  2. pasargā no kaitēkļiem, tos aizbiedējot ar savu smaržu (sīpolu un burkānu mušas, midges, skudras, laputis, sērmeņus u.c.).

Ja jūsu dārzā ir augi, kuriem ir dzeltenas un gaišas lapas, mazi ziedi vai vispār nav augļu – tās ir skaidras pazīmes par slāpekļa trūkumu augsnē!

Sīpolu, ķiploku, tomātu barošanai mēs izmantojam 2 ēdamkarotes 10% šķidrā amonjaka uz 10 litriem ūdens. Ar šo šķidrumu mēs veicam sakņu apstrādi (1 l no sagatavotā šķīduma katram tomātu krūmam). Procedūru var atkārtot pēc 7 dienām.

Lai pagatavotu mēslojumu gurķiem, atšķaidīt 3 ēdamkartoes amonjaka ar 10 litriem ūdens. Jūs varat atkārtot procedūru arī pēc 7 dienām un olnīcu veidošanās laikā pēc 4 dienām.

Turpinājumu lasiet nākošajā lapā

COMMENTS

Pievienot komentāru