Kā ar mājās pieejamiem līdzekļiem iespējams tikt vaļā no zobakmeņa? Centieties iztikt bez ārsta vizītes

Ja jūsu zobu birste netiek galā ar jūsu zobu pienācīgu tīrīšanu, tas nozīmē, ka ir pienācis laiks doties pie ārsta. Taču ir kāda metode, kas palīdzēs tikt galā ar zobakmeni bez vizītes pie ārsta. Jums palīdzēs visparastākie mājās pieejamie līdzekļi. Pirms grasāties pierakstīties pie speciālista, izmēģiniet šo vienkāršo metodi.
Kā izskatās zobakmens?
Zobakmens – tumšs zobu aplikums, kas veidojas no pārtikas pārpalikumiem, kuri ar laiku sacietē. Tas veicina baktēriju veidošanos, kas savukārt var radīt smaganu iekaisumu.
Aplikums var būt zaļgans, dzeltenīgs vai brūngans. Visbiežāk zobakmeni var pamanīt starp zobiem vai uz priekšējo zobu aizmugurējās daļas.
Cietā zobakmeņa dēļ zobu mazgāšana kļūst apgrūtinoša, bet tas var novest pie kariesa veidošanās un infekcijām.
Ir kāda mājās pagatavojama recepte, kas palīdzēs vienā rāvienā atbrīvoties no zobakmens.

Visparastākā zobu mazgāšana
Būs nepieciešams:
šķipsniņa sāls
soda
1/2 tasīte silta ūdens
1 glāze ūdeņraža pārskābes
zobu birstīte
zobu bakstāmais kociņš
mutes skalojamais līdzeklis

Kas jādara?
Pagatavojiet sodas, sāls un siltā ūdens maisījumu.
Uzklājiet šo masu uz zobiem. Ūdeņraža pārskābe mums nepieciešama mutes dobuma mazgāšanai.
Pēdējais solis: ar zobu bakstāmā kociņa palīdzību noņemiet nost zobakmeni un izskalojiet mutes dobumu ar antiseptiķi. Tas arī viss!

Augļu skābes
Ar citrona gabaliņo paberzējiet ar zobakmeni skarto zobu daļu. Dariet to vismaz 10 minūšu garumā.
Skābe padarīs zobakmeni mīkstāku – tas nozīmē, ka jums pavisam viegli izdosies ar zobu bakstāmo kociņu vai zobu birstīti dabūt nost zobakmeni.

Izmantojiet cepamo pulveri
Izšķīdiniet šķipsniņu cepamā pulvera ūdenī, pēcāk ar zobu birstītes palīdzību ieberzējiet to zobakmenī. Šis līdzeklis palīdzēs gan tikt galā ar zobakmeni, gan izbalināt zobus.

Tējas koka eļļa
Uzpiliniet uz zobu birstītes pāris pilienus tējas koka eļļas – tad mazgājiet ar to zobus. Šādi iespējams tikt galā ar zobakmeni.


Šie vienkāršie padomi palīdzēs uzturēt jūsu zobus veselus:
Lai uzturētu zobus veselus un novērstu zobakmens veidošanos, zobus nepieciešams mazgāt vismaz divas reizes dienā. Obligāti izmantojiet arī zobu diegu!
Kā uzkodu stomatologi iesaka izmantot ābolu vai iedzert zaļo tēju. Košļājamā gumija, kuras sastāvā ir ksilīti, arī palīdz cīnīties ar kaitīgajām baktērijām.

Noteikti padalieties ar šiem noderīgajiem padomiem arī ar saviem draugiem!

avots

Pievienot komentāru