Kā ar viedtālruņa aplikācijas palīdzību saprast, ka tika mainīti automašīnas nobraukuma rādītāji

Viens no „zemūdens akmeņiem” ir samazināts automašīnas nobraukums.

Lietota auto izvēle ir visai sarežģīta lieta un slēpj sevī vairākus „zemūdens akmeņus”. Viens no šādiem „zemūdens akmeņiem” kā reiz ir izmainīti automašīnas nobraukuma rādītāji.

Visai bieži negodīgi pārdevēji, kas vēlas paaugstināt auto pārdošanas cenu, mākslīgi samazina tā odometra rādītājus. Šāda auto pārdošanas cena būs ievērojami lielāka par tā reālo vērtību, turklāt šāds auto var pārsteigt savu jauno īpašnieku negaidīti salūztot. Raksta turpinājumā lasiet kā pasargāt sevi no šādiem nepatīkamiem pavērsieniem lietota auto izvēlē.

Mūsdienās samazināt auto nobraukumu ir pavisam vienkārši.  Kādreiz, vecajās automašīnās, pārsvarā tika uzstādīti analoga skaitītāji, kuru nobraukumu nācās grozīt pašrocīgi. Savukārt mūsdienās pietiek vien pieslēgt sava auto elektroniskai sistēmai planšeti vai portatīvo datoru ar īpašo programmatūru.

Un viss, lieta darīta! Šādā veidā var uzlikt jebkādu auto nobraukumu, līdz pat tā pilnīgai dzēšanai„uz nulli”. Protams, ka ļaundari uzstāda reālākus ciparus, lai pircējiem nerastos liekas aizdomas.

Vecajiem auto nobraukumu nācās samazināt pašrocīgi.

Kā tad īsti var noteikt, ka auto nobraukums ir lielāks par odometra rādītājiem? Pirmkārt, lietu patieso būtību nodos ārējās pazīmes, piemēram, tādas kā auto stūres ādas stāvoklis, sēdekļu pārvalki, pedāļu uzlikas.

Jūs varat pieprasīt pārdevējam tehnisko apkopju grāmatiņu vai servisa grāmatiņu, kurā būs atzīmes par visām auto tehniskām apskatēm. Un neapšaubāmi, ka pats spilgtākais auto vecuma rādītājs ir tā mezglu un agregātu tehniskais stāvoklis. Taču ar to vien nepietiek.

Auto stūres ādas stāvoklis var palīdzēt saprast auto patieso nolietojumu.

Ir iespējams arī precīzi noteikt auto nobraukumu pat tad, ja tas tika mākslīgi izmainīts. Mūsdienu automobilis ir visai sarežģīta sistēma. Tas burtiski ir piebāzts ar sensoriem un vadības blokiem. Un tieši šo bloku rādītāji palīdzēs konstatēt samazinātu nobraukumu.  Samazināt nobraukuma rādītājus pilnīgi visos auto blokos ir pārāk dārgi, parasti šādai procedūrai zūd jebkāda jēga, jo tās izmaksas pārsniegs iespējamu ieguvumu no jaunākā auto pārdošanas.  Līdz ar to, parasti nobraukuma rādītāji tiek mainīt tikai odometram.

Kādreiz auto diagnostika bija iespējama tikai un vienīgi ar speciālo aparatūru.

Tātad, lai noteiktu auto patiesu nobraukumu, ir jāpieslēdzas tā datorsistēmai.  Kādreiz tas bija iespējams tikai ar speciāla aprīkojuma palīdzību. Taču ciparu tehnoloģiju laikmetā to var izdarīt katrs, kam ir viedtālrunis ar instalētu aplikāciju. Šī aplikācija saucas Carly. Tā izmanto Bluetooth bezvadu tehnoloģiju un īpašo Bluetooth adapteri, ko var nopirkt kopā ar šo aplikāciju. Adapteri pieslēdz OBD II spraudnim. Tālāk notiek automašīnas atmiņas nolasīšana.

Carly ir pilnvērtīgs auto diagnostikas līdzeklis.

Carly ir pilnvērtīga auto diagnostikas aplikācija, kas sniegs informāciju par visām auto sistēmas kļūdām, dzinēja parametriem un ātrumkārbu. Auto nobraukuma noteikšana ir tikai viena no tās daudzajām funkcijām. Ja aplikācija konstatēs odometra un citu sistēmas bloku un sensoru rādītāju neatbilstību, jūs noteikti saņemsiet par to paziņojumu.

Ja aplikācija konstatēs odometra un citu sistēmas bloku un sensoru rādītāju neatbilstību, savā ekrānā redzēsiet atbilstošu paziņojumu.

Aplikācijas cena kopā ar adapteri svārstās no 50 līdz 65 eiro. Šobrīd aplikācija atbalsta sekojošu zīmolu automašīnas: BMW, MERCEDES, visas koncerna VAG auto markas, POSCHE, RENAULT un TOYOTA. Lejuplādēt aplikāciju var tās oficiālajā mājaslapā http://www.mycarly.com.

Avots:

novate

Pievienot komentāru