Kā atbrīvoties no kolorado vabolēm bez ķīmijas? Elementāri!

  1. Līdzeklis pret kolorado vabolēm. Atšķaidi vienu sausā sinepju iepakojumu ūdens spainī, pievieno 100 ml galda etiķa 9%, kārtīgi samaisi un ar šo maisījumu apsmidzini kartupeļu galus. Vaboles vairāk nebūs.
  2. No kolorado vabolēm pasargā parasti krāsns pelni. Kad stādi kartupeļus un tomātus, augsnes virsmu apkaisi ar pelniem. Kolīdz stādi paaugas, veic otrreizēju ārstēšanu. Bet šoreiz apsmidzini augus ar pelnu infūziju (2 litrus pelnus sajauc ar 10 litriem ūdens, maisījumā pievieno ziepes. Pēc tam “koncentrātu” sadali proporcijās 1:10).
  3. Kā “pesticīdu” pret kaitēkli, tu vari izmantot kritušās valriekstu lapas. Sagatavo tās rudenī un uzglabā vēsā, sausā vietā ar labu ventilāciju. Un jaunās sezonas sākumā, divdesmit dienas pirms kolorado vaboļu masveida parādīšanās, mērcē lapas ūdenī (2-3 kg lapas 10 l ūdens), ļauj nostāvēties 1-2 dienas, un vari apstrādāt dārzu. Šādas izsmidzināšanas rezultātā līdz 80 procentiem vaboļu aizies bojā!
  4. Sagatavo atbaidošo smēri: 200 g staģes (asteru veids) novāri 15 minūtes nelielā ūdens daudzumā, ļauj nostāvēties, nokās un atšķaidi ar 10 l ūdens. Ar iegūto šķīdumu apstrādā kartupeļu stādus.\

Lasi vēl: Sievietēm ar šādiem vārdiem ir lielāka iespēja palikt stāvoklī 2019. gadā

Avots:

daybook

COMMENTS

Pievienot komentāru