Kā nedrīkst ārstēt gripu: 6 kļūdas, kuras pieļauj katrs inficētais

Ir ļoti svarīgi uzsākt savlaicīgu un pareizu terapiju. Pastāv milzum daudz informācijas par to, ko īsti vajag iesākt pie pirmajiem simptomiem, taču neskatoties uz to, daudzi tāpat pamanās ārstēties nepareizi.

Izpētot ārstu-epidemiologu un terapeitu ieteikumus, mēs apkopojām visizplatītākās kļūdas, ko cilvēki parasti pieļauj gripas ārstēšanas laikā.

Gripa „uz kājām”

Daudzi, sajūtot pirmos slimības simptomus, kļūdaini uzskata, ka slimība pāries pati par sevi. Šādi cilvēki sāk aktīvi lietot pretdrudža zāles un multisomptomātiskus preparātus, kas atvieglo veselības stāvokli un droši dodas uz darbu. Gripa ir viena no vīrusslimībām, kas izplatās ar gaisa pilieniem.

Nepietiek ar to, ka aplipināti tiek visi apkārtējie cilvēki, bet arī paša vīrusa nēsātāja veselība strauji pasliktinās: vīruss iedarbojas aizvien spēcīgāk, skarot dzīvībai svarīgākos orgānus. Gripa, kas norit vieglā formā, tik tiešām beigsies ātri, it kā pati no sevis. Taču neatkarībā no formas (pat bezsimptomu) un slimības smaguma, ir nepieciešams gultas režīms.

Visai bieži pacienti pievēršas pašārstēšanai, uzskatot, ka atnāks ārsts, izrakstīs zāles un viss. Bet tā ir kļūda1 Gripas gadījumā ārsta uzraudzība ir nepieciešama, lai nodrošinātu slimnieka veselības stāvokļa kontroli (sonogrāfija, fluorogrāfija). Gripa var rezultēties ar nopietniem sarežģījumiem, piemēram ar pneimoniju, un tas var beigties letāli.

Antibiotiku lietošana.

Gripas ārstēšana ar antibiotikām ir drausmīga kļūda. Antibiotikas radītas, lai iznīcinātu baktērijas, un tie nekādi nespēj ietekmēt vīrusus! Lietot antibiotikas kā profilaksi gripas komplikācijām nāk pretrunā ar visiem noteikumiem, jo nekontrolēta šo medikamentu lietošana var novest pie tā, ka baktērijas jūsu organismā pārstās uz tām reaģēt. Bet tas savukārt var izraisīt sekundāro, noturīgāko infekciju, kuru ir grūtāk ārstēt.

Turpinājumu lasiet nākošajā lapā

Pievienot komentāru