Kā pareizi laistīt tomātus. Daudzas to dara pavisam nepareizi!

Labu tomātu ražu nevar iegūt bez pareiza laistīšanas režīma ievērošanas. Tomāti ir ļoti kaprīzi un diezgan asi reaģē gan uz ūdens trūkumu, gan pārmērīgu ūdens daudzumu.

Ar kādu ūdeni laistīt tomātus

  1. Ūdens sastāvs

Ideālā gadījumā tomātus vajadzētu dzirdīt ar nosēdušos ūdeni. Tas ir nepieciešams, lai augiem nevajadzīgas vielas iztvaikotu no ūdens. Piemēram, hlora atlikumi.

Ja  tomātus audzē uz balkona vai palodzes, var vienkārši ieliet ūdeni 5 litru ūdens pudelē un atstāt to uz vienu dienu. Tas būs pietiekami, lai ūdens nostāvētos.

Bet piepilsētas apstākļiem ir vajadzīgi lielāki apjomi. Šim nolūkam būtu labi, ja uz vietas būtu muca vai liela baļļa, kurā attīstītos arī augiem noderīgi mikroorganismi. Šī laistīšana būs arī papildu barošana.

Ja nav vietas, kur noturēt ūdeni, tad, protams, tuvari laistīt ar parasto krāna ūdeni. Taču šādas apūdeņošanas priekšrocības būs mazākas.

  1. Ūdens temperatūra

Pat ja laukā ir neticams karstums, tomātus labāk neliet ar aukstu ūdeni. Tas viņus neatvēsinās, bet radīs tikai papildus stresu. Šāds nopietns temperatūras kritums var provocēt ziedu nomešanu.

Bet arī ar karstu ūdeni nevajadzētu apliet tomātus. Vislabāk, ja ūdens temperatūra būs no 20 līdz 25 grādiem.

Ja tomātus jālaistavasarnīcā, kur nereti ir tikai auksts ūdens, tad karstās vasaras dienās sāc tomātu laistīšanu no pulksten pieciem vai sešiem vakarā. Uz to laiku trubas būs labi iesilušas un ūdens kļūs nedaudz siltāks.

Turpinājumu lasiet nākošajā lapā

COMMENTS

Pievienot komentāru