Kā piebarot tomātus, lai raža būtu bagātīga. Ja ievērosi šos padomus, augļi būs lieli un saldi

Lai tomātu raža būtu bagātīga, tev šie siltummīlošie augi ir pareizi jāpabaro. Katram dārzkopim ir savi noslēpumi. Bet portāls “Utro.ru” tev piedāvā pašus labākos tomātu piebarošanas variantus – šādi mēslošanas līdzekļi ļaus augļiem izaugt lieliem un ar saldu garšu.

Pirmkārt, tev jāizvēlas piemērota tomātu šķirne. Ja vēlies izaudzēt saldenus tomātus, vislabāk ir dot priekšroku lielaugļu tomātu šķirnēm vai šķirnēm, kas apzīmētas ar “BIF”.

Viens no teicamiem barošanas veidiem ir barības vielu maisījuma laistīšana zem auga saknes. Lai to sagatavotu, tev jāizmanto 5 litri vārīta ūdens, 4 tases pelnu, 1 tējkarote borskābes un 40 pilieni joda. Maisījums jāatstāj 1 dienu tumšā vietā.

Pirms laistīšanas tevjāatšķaida maisījums ar ūdeni proporcijā 1:10. Lielam tomātu krūmamvajadzēs apmēram 0,5 litrus līdzekļa.

Otrs efektīvais veids ir izsmidzināšana. Šajā gadījumāarī būs nepieciešama borskābe – 1 tējkarote uz 1 litru verdoša ūdens. Pēc tam šis ūdens daudzums jāpārlej traukā ar 5 litriem auksta ūdens.Ar šādu uzturvielu šķīdumu jāapsmidzina tomātu krūmiņi.

Lasi vēl: Aromātiska liepziedu limonāde “Ārsts”. Ļoti noderīga. Karstā laikā neko labāku neizdomāsi!

Šie vērtīgie padomi palīdzēs tev izaudzēt lielisku tomātu ražu!

Avots:

news-fancy

COMMENTS

Pievienot komentāru