Sāgas “Krēsla” galveno lomu atveidotāji šodien. Dažus pat pazīt nevar. ”Bellas” mati izskatās tik savādi!

Daudzsēriju filmu franšīzes “Krēsla” (“Twilight) pirmā daļa pie skatītājiem nonāca jau tālajā 2008. gadā. Tolaik skolnieces Bellas un vampīra Edvarda mīlas stāsts iekaroja pusaudžu un jauniešu sirdis visā pasaulē. Bet aktieri, kas spēlēja galvenās lomas, kļuva stāvus slaveni. Lūko, kā viņu liktenis ir izveidojies pēc 13 gadiem.

Kad sākās pirmās filmas uzņemšana, Bellas lomas atveidotājai aktrisei Kristenai Stjuartei bija tikai 18 gadu, bet jau pirms tam viņai bija diezgan ievērojamas lomas vairākās pilnmetrāžas filmās, tostarp amerikāņu režisora Deivida Finčera kinolentēs. Taču tieši “Krēsla” padarīja aktrisi slavenu un deva spēcīgu impulsu viņas karjeras attīstībai.

Filmēšanas laikā Kristena uzsāka romānu ar līdzzvaigzni Robertu Patinsonu, kas atveidoja Edvardu Kalenu, taču, beidzoties franšīzei, viņi savām attiecībām pielika punktu. Pēcāk jaunā dāma iekļuva skandālā, kad tika pieķerta skūpstoties ar precēto režisoru Rupertu Sandersu, bet 2016. gadā viņa nāca klajā ar drosmīgu paziņojumu, ka ir biseksuāla.

Kopš tā laika Stjurte biežāk redzēta kopā ar sievietēm, nevis stiprā dzimuma pārstāvjiem. Lai kā arī nebūtu, Stjuarte patlaban izskatās lieliski – īss matu griezums un gaiša matu krāsa ir padarījusi viņas tēlu drosmīgāku un spilgtāku.

Roberts Patinsons kļuva pazīstams ar Sedrika Digorija lomu filmā “Harijs Poters un uguns biķeris”. Pēc tam viņš spēlēja vairākās veiksmīgās un ne tik veiksmīgās filmās, bet tad saņēma uzaicinājumu spēlēt vampīru Edvardu Kalenu, kurš neprātīgi iemīlējās Bellā.
Pēc tam, kad aktiera sirdi salauza Kristenas Stjuartes sānsoļi, par viņa personīgo dzīvi nekas īsti nav zināms.

Bet pēc “Krēslas sāgas” pabeigšanas Patinsona karjera gāja tikai augšup.  Viņš galvenokārt spēlēja neatkarīgās filmās, taču ir filmējies arī tādās populārās kinolentēs ka Kristofera Nolana “Arguments” (“Tenet”) un jaunakajā filmā par Betmenu, kas iznāks drīzumā. Turklāt uzteicami, ka Roberts pašlaik izskatās pat daudz labāk nekā 2008. gadā.

Vēl viens “Krēslas” galvenais varonis ir vilkacis Džeikobs, kurš ar visu sirdi bija iemīlējies Bellā. Kad sākās filmēšana, viņa atveidotājs Teilors Lotners bija izdilis puisis, tāpēc filmas veidotāji pat apsvēra iespēju aizstāt viņu ar citu, muskuļotāku aktieri. Tomēr Lotners negribēja laist garām savu iespēju un filmēšanas starplaikā palielināja muskuļu masu par 15 kilogramiem.

Producenti centās visiem spēkiem padarīt aktieri par jauniešu seksa simbolu, taču, diemžēl, viņam pietrūka talanta un visas filmas ar viņa piedalīšanos vienmēr izgāzās. Tāpēc aktieri pārtrauca uzaicināt filmēties. Pamazām Lotners atmeta sev ar roku, pamatīgi pieņēmās svarā un pārtrauca cerēt uz bijušās slavas atdzimšanu.

Savukārt Annas Kendrikas karjera, (viņa spēlēja Dželikas, Bellas vampīru draudzenes lomu) pēc filmas “Krēsla” filmēšanas “aizlidoja kosmosā”. Anna kļuva par superzvaigzni un pat saņēma vairākas Kinoakadēmijas balvas un “Zelta Globusa” nominācijas. Neskatoties uz
nepatiku pret veselīgu dzīvesveidu, Kendrika ir lieliskā fiziskā formā, atradusi savu stilu un kļuvusi elegantāka.

Ešlija Grīna, kura “Krēslā” atveidoja gaišreģi Alisi Kalenu, nespēja pietiekošā mērā izmantot slavu, kuru iemantoja. Viņa turpina filmēties, taču nevar lepoties ar spilgtām lomām. Arī aktrises izskats ir mainījies: īso matu griezumu nomainījuši gari mati, bet ne vienmēr veiksmīgi nokrāsoti – tas ir kaut kaut kas dīvains, ja tic fotogrāfijām. Neraugoties uz to, Grīna ir laimīgi precējusies un īpaši nebēdājas par to, ka nesaņem daudz priekšlikumu par filmēšanos.

Lasi vēl: Puisēns no bērnunama katru nakti raudāja savā gultiņa un skaļā balsī sauca mammu ar tēti

Kalena klana galvu Kārlailu atveidoja aktieris Pīters Fačinelli. Aktieris 2008. gadā izskatījās ļoti jauns, par ko sāgas fani viņu bieži kritizēja, bet vēl pārsteidzošāk šķiet tas, ka 2021. gadā viņš nemaz nav novecojis. Kas attiecas uz aktiera karjeru, viņš bija diezgan populārs jau pirms “Krēslas”, Pīters turpina filmēties vēl joprojām – galvenokārt seriālos, bet viņam ir arī pilnmetrāžas projekti.

Aktrise Elizabete Rīzere ir pazīstama galvenokārt ar otrā plāna lomām filmās, tāpēc loma “Krēslas” sāgā viņai bija īsta dāvana. Gadu gaitā zvaigznes izskats praktiski nav mainījies, viņas karjera “neaizgāja debesīs”, bet Elizabete nepalika bez darba. Nupat kā viņa var lepoties ar Šērlijas Krānas lomu populārajā “Netflix” šovā “Haunting of Hill House”.

COMMENTS

Pievienot komentāru