Sācies ērču aktivitātes periods! Šie padomi tev ļaus izsargāties no negantā insekta koduma

Pavasarī sākas ērču aktivitātes periods. Lai pasargātu sevi no šo bīstamo insektu koduma, tev ir jāievēro attiecīgi piesardzības pasākumi.

Ja pastāv ērču piesūkšanās draudi, tev vajadzētu valkāt gaišas krāsas apģērbu ar kapuci un gumijām piedurkņu un bikšu staru galos. Šajā gadījumā bikšu staras jāiebāž zeķēs, bet apģērbs jāapsmidzina ar speciālu aerosolu pret ērcēm, norāda ārsts terapeits Nikolajs Doldo.

Lai pasargātu sevi no ērču koduma, ik pēc 15 minūtēm jāpārbauda, vai drēbēs un uz ķermeņa nav šo indīgo kukaiņu. Īpaša uzmanība jāpievērš padusēm, kaklam, cirkšņiem un ausīm. Atgriežoties mājās, nepieciešama vēl viena rūpīga pārbaude, akcentē dakteris.
Lai nodrošinātu maksimālu aizsardzību pret ērču encefalītu, tev ir jāvakcinējas.

Lasi vēl: Ja Tava otra pusīte ir patiesi liktenīga, tad jūsu attiecībās būs šīs 8 pazīmes

Ja ērce tomēr piesūkusies, jāmeklē palīdzība pie ārsta vai insekts uzmanīgi jānoņem pašam. Pēc Nikolaja Doldo teiktā, tas jādara bez asām kustībām, nesaspiežot ērces ķermeni. Pēc parazīta noņemšanas jāapstrādā koduma vieta ar spirtu vai jodu.

“Kad ērce ir noņemta, vari to uzglabāt, lai pārbaudītu, vai tā ir inficēta. Lai to izdarītu, ievieto kukaini mazā stikla pudelītē ar ciešu vāku un tur ieliec nedaudz ūdenī samitrinātu vates tamponu. Aizvāko pudelīti un uzglabā to ledusskapī līdz brīdim, kamēr tā tiek nogādāta laboratorijā,” paskaidroja eksperts.

Pievienot komentāru