Kad dienas laikā visātrāk sadedzinās kalorijas. Mediķu viedoklis

Ir zināms, ka kalorijas, ko uzņemam ar uzturu, vislabāk sadedzinās intensīvu fizisko aktivitāšu laikā. Tās varētu būt jebkādas sporta un fitnesa nodarbības, peldēšana, dārza darbi vai pat kaislīgs sekss.

Tomēr nesenie Hārvardas medicīnas skolas audzēkņu zinātniskie pētījumi sniedza visai interesantus un negaidītus rezultātus. Veikto pētījumu laikā tika noskaidrots, ka kaloriju aktīvākā izmantošana notiek ap plkst. 12:00 dienā.

Stingro eksperimentu veica ar sieviešu un vīriešu dalību. 37 dienu garumā pētījuma dalībnieki bija pilnībā atrauti no realitātes. Viņi tika izmitināti istabās, kurās nebija nedz logu, nedz pulksteņu, tika aizliegta arī telefonu un citu gadžetu izmantošana.

Lasi vēl: Kā tikt vaļā no melnās svītras savā dzīvē: spēcīgi buramvārdi, kas pasargās no dzīves problēmām un neveiksmēm

Zinātnieki atzīmēja kādu niansi. Katram no eksperimenta dalībniekiem bija piestiprināts sensors, kas uzrādīja viņa ķermeņa temperatūru. Un jo augstāki bija šie rādītāji, jo lielāks bija kaloriju patēriņš.

Pēc viņu novērojumiem ķermeņa zemākās temperatūras robežas tika fiksētas tieši nakts un rīta stundās. Bet ķermeņa temperatūras maksimums tika sasniegts ap pusdienlaiku.

Līdz ar to zinātnieki varēja izdarīt sekojošus secinājumus. Ap plkst. 12 dienā cilvēks var iztērēt ap 130 kalorijām, nemaz nepieliekot tam nekādu pūļu un nenoslogojot sevi. Tieši tāpēc pusdienlaika stundas tiek uzskatītas par maksimāli optimālu laiku diētiskām atslodzēm.

Savukārt agrās brokastis var palielināt mūsu vidukļa apkārtmēru.

Avots:

nicstyle

Pievienot komentāru