Kāda veikala darbiniece ”pačukstēja” kādus produktus labāk neiegādāties lielveikalos

Milzīgs pluss ir tas, ka jūs varat pārvērst katru produktu savās rokās, apsvērt sastāvu, derīguma termiņu. Bet daži pat to nedara, vienkārši ieliek ēdienu grozā, pamatojoties uz to garšu, vēlmēm vai spilgto iepakojumu.

Jo lielveikali zina viltības, kā pārdot pircējiem nekvalitatīvu vai ēdienu ar beigušos derīguma termiņu. Kādus produktus labāk nevajadzētu pirkt?

Gatavos salātus

Kā daļa no gataviem salātiem no lielveikalu kulinārijas, tā var viegli izrādīties nekvalitatīva majonēze vai citi produkti ar beigušos derīguma termiņu. Un cik ilgi šie salāti stāv uz letes? Neviens pārdevējs to nevar droši pateikt. Tāpēc labāk, protams, salātus gatavot pašiem mājās.

 

Grilēta vista

Ļoti bieži grilētu vistu gatavo no gaļas, kas nav izpārdota vai kuras derīguma termiņš tuvojas beigām. Turklāt arī pašas grilētās vistas lielveikalos tagad tik ātri netiek izpārdotas lielās konkurences dēļ, ko radījušas ātrās ēdināšanas ķēdes. Tāpēc pastāv milzīga iespēja iegādāties novecojušas preces.

Saldēti dārzeņi

Pērkot saldētus dārzeņus, skatāmies uz skaistu, košu iepakojumu, kas sola tādu pašu dārzeņu sastāvu un izskatu iekšā, kā redzams attēlā. Bet lielākoties mūs gaida vilšanās. Jo pērkot saldētus dārzeņus – dabūjam lielu apmānu.

Bieži vien iepakojums nav caurspīdīgs un nav iespējams redzēt, kas ir iekšā. Negodīgi ražotāji iesaiņojumā liek nekvalitatīvus, bojātus dārzeņus un galvenokārt šajos maisījumos lielāko daļu lēto dārzeņu, piemēram, burkānus.

Sveramās konfektes

Pērkot konfektes kastītēs, varam izlasīt konfekšu sastāvu un derīguma termiņu. Ko nevar teikt par saldumiem pēc svara. Neviens veikalā neinformēs par derīguma termiņu. Un saldumiem, kā zināms, nav ilgs glabāšanas laiks. Tāpēc labāk neriskēt un iegādāties saldumus to oriģinālajā iepakojumā.

Lasi vēl: Godinot mūžībā aizgājušā Latvijas vārtsarga Matīsa Kivlenieka piemiņu šogad viņam gaidāms īpašs veltījums

Grieztais siers

Neiesaka pirkt šādu sieru. Jo jūs nezināt, kādos apstākļos veikta griešana un kāds ir šāda siera ražošanas datums.

Turklāt daži lielveikali grēko, vienkārši pārlīmējot etiķeti ar datumu uz nepārdotajiem siera gabaliņiem. Un izrādās – atkal tiek pagarināts derīguma termiņš.

 

COMMENTS

Pievienot komentāru