Kādēļ tieši pavasarī ir visbīstamāk mazgāt savu auto?

Ir vesela autovadītāju grupa, kas, pienākot konkrētai sezonai, ķeras klāt sava auto mazgāšanas procedūrām. Tas gan nav pats pareizākais princips, kad to darīt.

Lasi vēl: 6 zodiaka zīmes, kuras atradīs savu laimi 2018. gadā 💞

Ļoti bieži autovadītāju vidū ir dzirdēts princips, ka viņi savu spēkratu mazgā divas reizes gadā – pavasarī un rudenī. Siltās sezonas beigās, lai nomazgātu no virsbūves vasarā uzkrātos netīrumus, bet pavasarī – lai atbrīvotos no ziemā sakrātās sāls. Patiesībā – tas ir pavisam nepareizs domāšanas veids. Rudens auto mazgāšanu pašlaik atstāsim citai reizei, jo mazliet vairāk parunāsim par pavasara tīrīšanu.
Doma attīrīt savu auto no sāls ir pavisam saprotama. Siltuma atnākšana liecina par to, ka tiek aktivizēti ķīmiskie procesi, kuru rezultātā sākas virsbūves korozija. Taču doma, ka pavasara auto tīrīšana kaut kādā veidā mazinās visus šos ķīmiskos procesus – tas ir kā muļķa mierinājums. Kaut vai tikai tādēļ vien, ka statistiski teju neviena auto mazgātuve neaiztiek auto apakšu. Tas nozīmē, ka visa sāls un citas ķimikālijas, kas ziemas laikā tur piestiprinājušās, tur arī paliek. Un zem mūsu auto ir daudz dažādas vietas, kur piestiprināties šīm ķīmiskajām vielām. Tā jums nav nekāda gluda un lakota virsma, kura viegli padodas tīrīšanai, kā tas ir ar auto virsbūvi.
Tas nozīmē, ka sava auto mazgāšanas gadījumā jums nepieciešams pacelt to uz pacēlāja un tīrīt visus netīrumus nost tā, kā to dara pirms auto pretkorozijas apstrādes.
Taču prakse pierāda to, ka neviens neko tādu īsti nedara, aprobežojoties tikai ar sāls nomazgāšanu no virsbūves. Gala rezultātā autovadītājs domā, ka ir veiksmīgi attīrījis savu auto un tam vairs nekas nekaiš – tā tagad ir glābta no korozijas.
Īpaši acīgi autovadītāji atceras par sava auto sagatavošanu vasarai, iztīrot arī zem motora pārsega uzkrātos netīrumus. Ja vēl gadījumā šiem cilvēkiem pateiks, ka pirms vasaras nepieciešams notīrīt dzesēšanas radiatoru un kondicionieri, tad visticamākais jau pavisam drīz automazgātuvēs uzradīsies klienti, kas vēlēsies uzklāt vasku uz sava motora un tā piekares agregātiem.
Tā jau motora tīrīšana norit pavisam vienkārši – aplej motoru ar ūdeni, apstrādā ar auto paredzētajām putām, tad visu noskalo. Bet kāds ir gala rezultāts? Sabojāti slēdži, sensori, citi motora elementi, bez kuriem jūsu spēkrats nav spējīgs to piestartēt. Pat visrūpīgakie tīrītāji, kas domā, ka viņiem tas izdosies, nespēj to izdarīt bez kaitējuma savam spēkratam.
Tas nozīmē, ka sava auto pavasara tīrīšana arī zem motora pārsega neko labu jūsu auto nenesīs. Auto regulāra tīrīšana tad, kad tas ir netīrs, ir labākais risinājums jūsu spēkrata ilgākai dzīvei – šeit nederēs kaut kādi gadalaiku ģenerālās tīrīšanas grafiki.

avots

Pievienot komentāru