Kādu tas varētu pārsteigt, bet kādam tas ir lielākais kārums. Sešas lieliskas burkās sālītu arbūzu receptes

Recepte Nr.5

  1. Arbūzus mazgā, sagriež mazos gabaliņos un liek iepriekš sterilizētās trīslitru burkās.
  2. Katrā burkā liek nedaudz diļļu, seleriju, ķiršu lapu, ķiploku (pāris daiviņas), 2 ēdamkarotes sāls un 3 tabletes aspirīna.
  3. Gadījumā, ja jums trāpījies ne īpaši salds arbūzs, ir ieteicams pievienot arī 1 ēdamkaroti cukura.
  4. Uzmanīgi pārlej ar iepriekš uzvārītu ūdeni un aizvāko. Ja no sastāvdaļām izslēdz aspirīnu, tad saliktas arbūza šķēles pārlej ar verdošu ūdeni un ļauj nostāvēties 15 minūtes.
  5. Pēc tam sālījumu nolej, bet burkās liek visas nepieciešamās garšvielas. Ūdeni uzvāra un atkal salej burkās. Aizvāko un atstāj līdz pilnīgai atdzišanai.

Lasi vēl: Šie eņģelīši nes gaismu, labestību un pozitīvas emocijas jūsu dzīvē. Steidzami izvēlaties vienu no viņiem un saņemiet savu pareģojumu.

Saldi sālītu arbūzu recepti

  1. Saldi sālīta garša sanāks tad, ja iepriekš sterilizētu burku dibenā likt 3-4 upeņu, ķiršu un ozolu lapas, pāris diļļu zariņu un 3-4 ķiploku daiviņas.
  2. Virsū kārtās liek sagrieztus arbūzu gabalus. Uzmanīgi pārlej ar verdošu ūdeni un ļauj nostāvēties zem vākiem. Mazo tilpumu burkām (ap 0,5 l) pietiek ar 15 minūtēm, bet trīslitrīgās atstāj uz 40 minūtēm.
  3. Tālāk ūdeni nolej, uzvāra, atkal salej burkās un ļauj nostāvēties. Atkal nolej. Ja nepieciešams, pievieno vēl nedaudz ūdens un uzvāra.
  4. Verdošā ūdenī liek sāli, cukuru (1 litrā ūdens izšķīdina 0,5 ēdamkarotes sāls un 1,5 ēdamkaroti cukura), pēc uzvārīšanās pievieno citronskābi (1/2 tējkarotes uz 1 litru ūdens).
  5. Beigās burkās iepilda sālījumu, aizvāko ar sterilizētiem vāciņiem un sasedzot atstāj uz 2-3 diennaktīm apgrieztā veidā.

Avots:

duck

COMMENTS

Pievienot komentāru