Kādu tas varētu pārsteigt, bet kādam tas ir lielākais kārums. Sešas lieliskas burkās sālītu arbūzu receptes

Kā sālīt arbūzus burkās?! Kādu tas varētu pārsteigt, bet kādam tas ir lielākais kārums, laba uzkoda un atmiņas par vasaru. Svaigi arbūzi vasarā, un konservētie ziemas periodā ir labākas veids kā papildināt un dažādot savu ēdienkarti.

Sālīto arbūzu recepte Nr.12

  1. Jau laicīgi sagatavosim 2 kg arbūzu, 1 litru ūdens, 70 ml 9% etiķa, 3 ēdamkarotes cukura, 1,5 ēdamkarotes sāls.
  2. Ūdenim pievieno sāli un cukuru, uzvāra, vāra vēl 10-15 minūtes un pievieno etiķi. Arbūzus rūpīgi nomazgā un sagriež nelielos gabalos.
  3. Sagrieztos gabalus kārto trīslitru burkā un pārlej ar sagatavotu un uzvārītu sālījumu. Burkas un vākus sterilizē 20 minūtes.
  4. Tālāk aizvāko un liek siltā vietā ar vākiem uz leju, sasedz. Atdzisušas burkas liek glabāšanai pagrabā vai pieliekamajā.
  5. Tagad, ja kāds jums jautās, tad jūs nebūsiet pārsteigti un izbrīnīti, bet gan spēsiet pastāstīt, kā papildināt savus ziemas krājumus ar sālītiem arbūziem! Pietiek vien pāris reizes tos nogaršot, un šī garša noteikti paliks jūsu atmiņā.

Recepte Nr.2

  1. Ņem nogatavinātus arbūzus, kuru rādiuss nepārsniedz burkas apjomu, tos mazgā un sagriež 2 cm biezajos riņķos.
  2. Katru riņķi sadala vairākās daļās tā, lai šķēles var brīvi iziet caur burkas kakliņu.
  3. Šķēles liek stikla burkās, pārlej ar verdošu ūdeni un atstāj ievilkties 10 minūtes zem vāka.
  4. Ūdeni nolej un vēlreiz uzvēra, atkal uz pāris minūtēm lej burkās.
  5. Ūdeni nolej trešo reizi un pievieno sāli (uz vienu litru ūdens ņem 30 g sāls), uzvāra un pievieno 20 gramus 9% etiķa uz 1 litru ūdens.
  6. Ar karstu sālījumu pārlej arbūzu šķēles, burkas aizvāko un uzglabā vēsā vietā.

Recepte Nr.3

  1. Vienai trīslitru burkai vajadzēs sekojošas sastāvdaļas: gatavu un sulīgu arbūzu, 4 ēdamkarotes cukura, 50 g sāls un 100 gramus 6% etiķa.
  2. Arbūzu sagriež šķēlēs un blīvās kārtās saliek burkā. Uzmanīgi pārlej ar tikko uzvārītu ūdeni.
  3. Ļauj nostāvēties 20 minūtes, pēc tam ūdeni nolej, atkal uzvāra, pievieno sāli un cukuru, sālījumu vāra ne ilgāk par 3 minūtēm.
  4. Katrā trīslitru burkā pievieno etiķi un līdz pašai augšai pārlej ar gatavu marinādi. Aizvāko, sasedz un atstāj līdz pilnīgai atdzīšanai.

Recepte Nr.4

  1. Šī recepte der viegli sārtu arbūzu ar biezu vai plānu garozu sālīšanai. Arbūzus mazgā un sagriež šķēlēs, kuras būs viegli kārtot burkās. Kad viss ir salikts, lēnām pārlej ar verdošu ūdeni.
  2. Pārsedz ar vākiem un liek nostāvēties 10 min. Ūdeni nolej, uzvāra un atkal pārlej uz 10 minūtēm. Trešajā reizē pārlej ar gatavu sālījumu.
  3. Vienai trīslitru burkai vajadzēs apmēram 1 litru sālījuma. Kad trešo reizi liek vārīties ūdeni, tam pievieno sāli (10 litriem ūdens pievieno 300 g sāls), vāra 10 min.
  4. Tālāk izkāš caur 5 kārtās saliktu marli, atkal uzvāra un pievieno 15 ml, 9% etiķa. Pēc tam aizvāko, sasedz ar kaut ko siltu un atstāj, līdz atdziest. Uzglabā vēsā vietā, pagrabā.

Turpinājumu lasiet nākošajā lapā

COMMENTS

Pievienot komentāru