Kastaņa ziedi ārstē pat nopietnas slimības. Sažāvējiet tos pavasarī, un jūsu organisms būs jums pateicīgs, locītavas un asinsvadi būs kārtībā!

Par labāku es atzīstu tieši kastaņa ziedu novārījuma izmantošanu. Šo līdzekli gatavo sekojoši: nogriežot ziedkopu (sveci), atdala kātiņu, bet ziediņus izkārto uz papīra vai audekla, līdz pilnīgai izžūšanai (izkaltē).

Vienu ēdamkaroti izkaltētu (vai svaigu) ziedu ievieto 200 ml ūdens, uzvāra un ļauj ievilkties 6-8 stundas. Lieto pa vienam malkam vienā lietošanas reizē. Dienā jāizdzer 1 litrs novārījuma.

Līdzekļa pārdozēšana var izraisīt roku pirkstu krampjus. Devas jāpiemeklē patstāvīgi (dzert nevis litru, bet mazāk un ieklausīties savā organismā). Brīdinu – izvairieties no pārmērībām. Arī pretinde lielākās devās kļūst par indi.

Lasi vēl: Glazūra nieka divu minūšu laikā. Un nekas nav jāvāra vai jākuļ

Kontrindikācijas

Kastanim piemīt daudzas ārstnieciskas īpašības, it īpaši dažādu asinsvadu slimību gadījumā, tomēr vienmēr jāatceras to, ka kastanis ir aizliegts atonisku aizcietējumu, gastrītu, menstruāla cikla traucējumu, sliktas asinsreces un trombocitopēnijas gadījumā. To iekšķīga lietošana aizliegta arī hipotoniķiem.

Avots:

infakty

Pievienot komentāru