Kastaņa ziedi ārstē pat nopietnas slimības. Sažāvējiet tos pavasarī, un jūsu organisms būs jums pateicīgs, locītavas un asinsvadi būs kārtībā!

Uzlējumu, kura recepti pastāstīšu jums tālāk, ir jāsāk gatavot jau pavasarī. Pieneņu ziedēšanas laikāblīvi piepildiet 3 litru burku ar to ziediem, pārlejiet tos ar spirtu vai stipru kandžu, cieši aizvākojiet burku ar polietilēna vāciņu un novietojiet tumšajā vietā, līdz brīdim, kad sāks ziedēt ceriņi.

Tiklīdz sāksies ceriņu ziedēšana, no burkas izņemiet pieneņu iedus, kārtīgi tos nospiediet un izmetiet, bet burku ar uzlējumu piepildiet ar ceriņu ziediem, atkal aizvākojiet un ievietojiet tumšajā vietā. Burku neaiztieciet līdz pat kastaņu ziedēšanas laikam. Kad tie sāks ziedēt, ceriņu ziedus izņemiet ērā no burkas, nospiediet un izmetiet, bet burku ar uzlējumu blīvi piepildiet ar kastaņu ziediem un atstājiet nostāvēties līdz balto akāciju ziedēšanas laikam.

Pēc tam kastaņu ziedus izmetiet, bet burku piepildiet ar baltās akācijas ziediem un atstājiet uz 7 dienām. Pēc tam uzlējumu izkāsiet caur marli un izmantojiet kompresēm radikulīta, locītavu sāpju un varikozes gadījumos. Palīdz ļoti labi, droši ārstējaties.

Locītavu un asinsvadu saslimšanas. 50 g ziedu aplej ar 0,5 l šņabja, ļauj nostāvēties 2 nedēļas siltā vietā, apmaisa katru dienu. Lieto pa 30-0 pilieniem 3-4 reizes dienā pirms ēšanas, 3-4 nedēļu laikā. Labāk, ja klāt pie šiem ziediem pievieno arī saspaidītu kastaņu mizas un 50 g pīlādžu ogu. Dzer ne vairāk par 20 pilieniem tukšā dūšā. Ārstēšanai reizēm izmanto arī svaigu kastaņu ziedu sulu, lietojot pa 20-30 pilieniem 3 reizes dienā.

Ārstnieciskie līdzekļi uz zirgkastaņu bāzes samazina asins recēšanu, nostiprina asinsvadu sieniņas. 50 g kastaņu kodolu samaļ pulverī, pārlej ar 250 g olīveļļas un rūpīgi samaisa. Iegūto ziedi iemasē un ierīvē sāpošajās vietās vakaros. Atkārto vairākas reizes, ar 1-2 dienu pārtraukumu. Iegūto smēri izmanto arī tromboflebītu gadījumā.

Staru slimības ārstēšanai izmanto pavasaros ievāktos kastaņu ziedus, jo kastaņu ziedi atrisina pilnīgi visas ar staru slimību saistītās problēmas. Atliek vien pieminēt, ka šim jaunajam, oficiālai zinātnei nezināmajam līdzeklim piemīt plašs iedarbības diapazons:

  1. Tas atjauno olbaltuma struktūru un ārstē asinis.
  2. Atjauno organisma biolauku.
  3. Pilnībā izārstē fibrozi-cistisko mastopātiju – sabiezējumi uzsūcās pilnībā.

To var ieteikt arī galvas smadzeņu audzēju gadījumā. Taču kastaņa ziedus nevar izskatīt kā izejvielu zāļu ražošanai. Tam piemīt sarežģīta viļņu matrica, un tāpēc ārstniecībā jāizmanto nevis atsevišķi izdalītu zieda frakciju, bet visu ziedu kopumā.

Turpinājumu lasiet nākošajā lapā

Pievienot komentāru