Lauksaimnieks domāja, ka viņš ir izglābis parastus kaķēnus no nāves. Pēc sešiem mēnešiem kļuva skaidrs: tie nav mājas kaķēni

Diemžēl mūsdienu cilvēka vērtības bieži vien aprobežojas ar materiālajām vērtībām. Bet mēs zinām, ka pasaulē ir daudz labsirdīgu, nesavtīgu cilvēku, kā, piemēram, šis zemnieks no Transbaikāla.

Lasi vēl: Jo biežāk jūs apskausiet savus bērnus, jo gudrāki viņi būs! Lūk, kā tas strādā

Pastaigājoties pa mežu, vīrietis atrada vairākus kaķēnus, kuri “raudāja”, acīmredzami lūdzot palīdzību, jo viņu māte nebija apkārt. Lauksaimnieks nevarēja atstāt mazuļus drošas nāves rokās, tāpēc vairāki jauni iedzīvotāji ieradās dzīvot pie viņa kūtī. Visticamāk kaķēnu māte kaut kur tika nogalināta, tā nodomāja lauksaimnieks.

Kaķēni ātri pierada un gandrīz nekavējoties sajutās kā mājās. Bet sešus mēnešus vēlāk kļuva skaidrs: kaķēnu suga gluži nepieder pie ierastajiem mājdzīvniekiem. Lauksaimnieks pamanīja, ka viņi ātri aug un maina krāsu.

Tādu kažoku parasti mājdzīvnieki “nenēsā”. Lauksaimnieka pieņēmumi nostiprinājās pēc Dauru rezervāta veterinārārstu secinājumiem. Mazuļi izrādījās ir īstas manulas.

Turpinājumu lasiet nākošajā lapā

Pievienot komentāru