Lieliska kūka 20 minūšu laikā bez cepšanas! Es pagatavoju to katru nedēļu!

Sastāvdaļas tortei no cepumiem bez cepšanas:

Tortes pamatam:

cepumi ar kakao aptuveni 300 g (visparastākie kvadrātveida cepumi bez glazūras un bez pildījuma).

Krēmam:

250 grami biezpiena

250 g skāba krējuma,

100 g cukura,

1 ēdamkarote želatīns granulās,

nedaudz ūdens (apmēram 75 ml).

Tortes dekorēšanai:

maza šokolāde.

Tortes no cepumiem bez cepšanas pagatavošana:

Iespējams, ka vissarežģītākā lieta šajā receptē ir –uzmanīgi izlasīt produkta sastāvdaļas uz cepumu iepakojumiem, lai atrastu pareizos cepumus: bez mākslīgām piedevām un konservantiem.

Mums ir vajadzīga arī piemērota forma: taisnstūrveida un ar sānu sieniņām.

Pagatavojam krēmu: vispirms ieberam 1 ēdamkarotiželatīna ūdenī un atstājam to uz dažām minūtēm, lai uzbriest. Gatavo želatīnu pārlejam nelielā kastrolī un liekam sildīties uz plīts uz neliela uguns. Želatīns izšķīst ļoti ātri. Uzreiz pēc tam mēs to izkāšam un pagaidām noliekam malā.

Blenderī sajaucam biezpienu, skābo krējumu un cukuru, līdz iegūstam maigu viendabīgu  krēmu. Šajā masā ielejam želatīnu un samaisām. Krēmam ir jābūt diezgan šķidram.

Lasi vēl: Kādēļ grūtniecēm nevajadzētu apmeklēt kapus?

Sākam likt torti kopā: ievietojam cepumus formā, lai aizvērtu formas dibenu, ielejam virsū krēmu. Pēc tam uzklājam vēl vienu cepumu kārtu un atkal ielejam virsū krēmu. Atkārtojam to pašu vēl vienu reizi. Kopumā iznāk 3 cepumu kārtas un 3 krēma slāņi.

Pārklājamformu ar pārtikas plēvi un ievietojam to ledusskapī uz vairākām stundām. Es  parasti pagatavoju šo torti vakarā un atstāju uz nakti. Par šo laiku cepumi kārtīgi piesūksies ar krēmu un kļūs mīksti, tāpat kā no parastās mīklas.

Kad torte sacietēs, uz virsmas parādīsies cepumu kontūras, un būs ļoti ērti sagriezt torti porcijās – kūciņās. Starp citu, torti ir ļoti viegli sagriezt un izņemt ārā no formas, tā nesalūzt.

Atliek tikai izdekorēt kūku ar rīvētu šokolādi, un šeit tas ir – gards skaistums) Bet vispār šaitortei var izdomāt ļoti daudz variācijas:varat pamainīt krāsas:izmantot baltos cepumus, bet krēmam pievienot kakao un torti izdekorēt ar pūdercukuru; var arī palielināt sastāvdaļu daudzumu un uztaisīt augstāku torti; var papildināt ar banānu vai kivi gabaliņu slāni….

Šis ir pats vienkāršākais veids, kā iepriecināt savu ģimeni (un it īpaši, protams, bērnus) ar mājās pagatavotu, maigu un vieglu biezpienu torti.

avots

Pievienot komentāru