Valsts prezidents atklās Latvijas mākumtautību bērnu un jauniešu sporta svētkus “Vienoti sportā”

2018.gada 21.aprīlis. Svētdien – 22. aprīlī, pulksten 11.00, Elektrum Olimpiskajā centrā (Rīgā, Grostonas ielā 6b, Futbola zāle) Valsts prezidents Raimonds Vējonis atklās Latvijas Olimpiskās akadēmijas (LOA) rīkotos mazākumtautību bērnu un jauniešu sporta svētkus “Vienoti sportā”, kas tiek organizēti ar mērķi veicināt Latvijā dzīvojošo, dažādu tautību, bērnu izpratni par Olimpisko kustību un tās ideāliem.

Sporta pasākuma atklāšanā jaunā paaudze, kopā ar Valsts prezidentu Raimondu Vējoni, LOA prezidentu, Olimpisko čempionu kanoe airēšanā Ivanu Klementjevu un Latvijas Olimpiskās komitejas prezidentu Aldonu Vrubļevski, analogi kā Olimpiskajās spēlēs, varēs izbaudīt Olimpisko gaisotni un izprast olimpiskās tradīcijas.

Pasākumā piedalīsies vairāk nekā 400 bērni un jaunieši no 18 Latvijas Nacionālajām kultūras biedrībām un izglītības iestādēm – igauņu, vācu, poļu, krievu, baltkrievu, armēņu, ebreju, lietuviešu un citām, kā arī Latvijas Nacionālo kultūras biedrību asociācijas priekšsēdētājs Rafi Haradžanjans, Rīgas domes Izglītības, kultūras un sporta departamenta direktora vietniece Dina Vīksna, Latvijas Sporta pedagoģijas akadēmijas rektors Jānis Žīdens.

Sporta svētkos risināsies gan komandu sacensības strītbolā, tautas bumbā, virves vilkšanā un stafetēs, gan individuālās sporta aktivitātes, ar lekšanas, skriešanas un mešanas elementiem, piemēram, basketbola metienu sacensības, futbola soda sitieni, šautriņu mešana, klinšu kāpšana, diskgolfs un citas sporta aktivitātes.

Sporta svētku moto – “Galvenais nav uzvara, bet piedalīties cīņā par uzvaru!”, kur katrs svētku dalībnieks, piedaloties noteiktā skaitā aktivitāšu, saņems LOA piemiņas veltes un svētku suvenīrus.

Latvijas mazākumtautību bērnu un jauniešu sporta svētkus “Vienoti sportā”, jau 29. reizi, organizē LOA, bet sporta aktivitātes vada Latvijas Sporta pedagoģijas akadēmijas studenti un mācībspēki.

Pasākums Elektrum Olimpiskajā centrā notiks no pl. 11 – 15.

– Svētku atklāšanas ceremonija, ar Valsts prezidenta un viesu līdzdalību, notiks no pulksten 11.00 – 11.45.

– Sportiskās aktivitātes un komandu sacensības no pulksten 12.00 – 15.00

Svētkus atbalsta: Izglītības un zinātnes ministrija, Latvijas Olimpiskā komiteja, Rīgas domes Izglītības, kultūras un sporta departaments, Latvijas Sporta pedagoģijas akadēmija un Polijas vēstniecība Latvijā.

Gaidīti visi interesenti un mediju pārstāvji!

COMMENTS

Pievienot komentāru