Lietas, ko noteikti nevajadzētu darīt, ja esiet uzvarējis naudu

 

Jūs tikko vinnējāt loterijā, tāpēc, protams, Jūs vēlētos to nosvinēt. Vēlaties parādīt savu uzvaru draugiem un ģimenei, tāpēc rezervējiet savu sapņu atvaļinājumu, iegādājieties jaunu automašīnu un piesaistiet nekustamā īpašuma aģentu, lai sāktu mājokļa meklējumus savai jaunajai mājai.

Jūs pārāk viegli variet ieslīgt sajūsmā un vairs nedomāt loģiski. Tāpēc ir dažas lietas, no kurām vajadzētu izvairīties pēc laimesta uzvaras loterijā, kā laimz kazino, lai nodrošinātu, ka Jūsu nauda nepazustu tikpat ātri, cik tā ieradusies.

Aplūkosim lietas, ko nekādā gadījumā nedariet, ja esiet uzvarējis lielu naudas summu.

1. Iztērēt visu naudu vienā vietā un uzreiz

Visa laimesta iztērēšana uzreiz var būt milzīga kļūda. Piemēram, teiksim, Jūs laimējāt 10 miljonus eiro un 9,8 miljonus iztērējiet jaunai mājai. Protams, Jums tagad ir skaista māja, bet kā Jūs to iekārtosiet? Kā Jūs maksāsiet par turpmāko mājas uzturēšanu? Visi šie jautājumi ir svarīgi, lai tos apsvērtu pirms lielu pirkumu veikšanas. Piesaistiet profesionālus palīgus, lai risinātu šādus pirkumus, jo Jums visticamākais nebūs tādu zināšanu.

2. Pieņemt, ka protiet labi pārvaldīt savas finanses

Neuztveriet to nepareizi, bet, ja esiet dzīvojis no algas līdz algai un esiet jau krietni pieaudzis, bez īpašumiem un ar nelieliem uzkrājumiem, vai Jūs patiešām domājiet, ka esiet piemērots īpašumu vai bankas kontu pārvaldīšanai? Nākotnē Jūs pateiksiet paldies par to, ka izveidojāt komandu, kas pārvalda Jūsu naudu. Profesionālis var palīdzēt palielināt Jūsu aktīvus, un viņš precīzi zinās, kā pasargāt Jūsu īpašumus sliktākajos to scenārijos.

3. Paziņot visiem par uzvaru

Ir grūti iedomāties, ka kļūšana par miljonāru vienas nakts laikā ir iespējama, bet tomēr ir. Bet vai zinājāt, ka pēc laimesta loterijā Jūs variet kļūt par mērķi? Ar Jums var sazināties ne tikai labdarības organizācijas ar lūgumu ziedot, bet arī citi cilvēki var sākt speciāli Jūs uzmeklēt. Daži Jums piedāvās biznesa idejas, gribēdami, lai Jūs ieguldiet, bet citi var nekaunīgi lūgt palīdzību. Vislabāk savu laimestu paturēt noslēpumā un dalieties tajā tikai ar tuvākajiem draugiem un ģimeni.

4. Ieguldīt ģimenes uzņēmumos

Kļūstot par vairāku ģimenes uzņēmumu finansiālo atbalstītāju, variet nonākt ļoti neērtā situācijā. Tā vietā, lai vienkārši dotu savu naudu, labāk piedāvājiet aizdevumus. Padariet to par oficiālu uzņēmējdarbības ieguldījumu, kas tā vai citādi atpelnīs Jūsu naudu. Konsultējieties ar profesionāli, lūdziet viņu sastādīt līgumu un ļoti skaidri informējiet savu ģimeni un draugus par saistībām. Ja Jūsu draugs vai ģimenes loceklis pieteiktos aizdevumam bankā, viņam būtu jāaizpilda bezgalīgi daudz papīru un jāmaksā pietiekami augsta procentu likme, tāpēc Jūsu aizdevums tik un tā būs daudz draudzīgāks. Neaizmirstiet, ka, ieguldot līdzekļus viņu uzņēmumā, Jūs dariet viņiem pakalpojumu, nevis otrādi.

5. Ieguldīt visu

Tagad, kad Jums ir nauda, Jūs, iespējams, meklējiet veidus, kā to saglabāt un likt tai augt. Lai gan mūsdienās tas ir ļoti vilinoši, neinvestējiet naudu tirdzniecības darījumos, ja vien to nav ieteicis pieredzējis profesionālis. Piesaistiet finanšu ekspertu, kas Jums palīdzēs ar visiem ieguldījumiem, un veiks uzskaiti par to, kur tieši Jūsu nauda tiek ieguldīta.

6. Nenomaksāt parādus

Viena no pirmajām lietām, kā vajadzētu tērēt savu naudu, ir parādu atmaksa. Vai vismaz izstrādāt plānu, kā tos atmaksāt tuvāko gadu laikā, ja atvadīšanās no vienreizējas naudas summas Jums nav pievilcīga. Tie var būt studiju parādi, hipotekārie kredīti, auto kredīti vai pat kredītkaršu parādi.

Laimēšana loterijā dod Jums iespēju dzīvot savu sapņu dzīvi, tomēr ir kļūdas, no kurām jāizvairās, lai nodrošinātu, ka Jūs variet turpināt dzīvot greznu dzīvi arī nākotnē.

Pievienot komentāru