Ļoti garšīgi marinēti burkāni; ģimene bija sajūsmā un prasīja vēl

Ziemā marinēti gurķi var sacensties ar aromātiskiem marinētiem burkāniem ar ķiplokiem un sīpoliem. Šis pikantais pagatavojums ir labs gan viens pats, gan kā piedeva dažādiem salātiem un citām uzkodām. Tas piešķir ēdieniem pikantumu, padarot to garšu oriģinālāku.

Marinēti burkāni ar ķiplokiem: kā pagatavot

Sastāvdaļu daudzums šajā receptē ir pietiekams, lai aizvērtu 500 ml burku. Ņemot vērā, ka gan bērni, gan pieaugušie ir traki pēc šādas garšas, iesakām uztaisīt vismaz 10 burciņas.

Sastāvdaļas

Burkāni 350 g

Ķiplok 2 daiviņas.

Sīpols 1 gab.

Koriandra sēklas 1 tējk.

Melnie pipari (zirņi) 20 gab.

Lauru lapa 2 gab.

Žāvētas dilles 1 tējk.

Žāvēti pētersīļi 1 tējk.

Cukurs 1 tējk.

Sāls 1 tējk.

Etiķis 1 ēd.k. l.

Saulespuķu eļļa 1 ēd.k. l.

 

1 Nomizojiet sīpolus. Mēs to sagriežam vairākās daļās. Ķiplokus nomizo. Ievietojiet 1 krustnagliņu un pusi sīpola sterilizētas burkas apakšā.

2 Pievienojiet 1 lauru lapu, 0,5 tējk. koriandra sēklas un 10 melnie pipari. Pievieno 0,5 tējk. žāvēti pētersīļi un tikpat daudz dilles.

3 Nomizojiet burkānus. Mēs to mazgājam. Sagrieziet dārzeņu lielās loksnēs. Ievietojiet burkānus burkā, cieši sablīvējot.

4 Virsū liek lauru lapu, ķiploka daiviņu un pusi sīpola. Pievienojiet atlikušās koriandra sēklas un melnos piparus. Pievienojiet žāvētas dilles un pētersīļus.

5 Pievienojiet sāli un cukuru. Ielejiet galda etiķi un saulespuķu eļļu. Piepildiet visu ar verdošu ūdeni. Cieši aizveriet vāku.

Pievienot komentāru