Ļoti skaisti istabas augi, kuri patiesībā slepenībā indē jūsu mājokli un līdz ar to apdraud jūsu veselību

Daudzām meitenēm patīk turēt puķes mājās: pārstādīt, apgriezt un barot zaļos “favorītus”. Pateicībā viņi reaģē ar spilgtu ziedēšanu, attīra gaisu un absorbē toksīnus. Bet ir arī tādi, kas izmanto laipnību un parazitē uz jūsu aprūpi. Materiālā lasiet par kaitīgajiem vietējās floras pārstāvjiem.

Ja uzdodat jautājumu: “Kādus ziedus ir kaitīgi turēt mājās?” botāniķis vai ārsts, viņi jums atbildēs: “Indīgos”. Kuras no tām cilvēkiem ir nedrošas, un tās nevajadzētu ievietot atpūtas telpā vai mājās?

Visi šie ziedi nav vēlami jūsu miteklī. Ja sula nokļūst uz ādas, tā izraisa apdegumus, bet asinīs – nāvi. Lūdzu, padomājiet pirms pērciet!

Oleandrs

Ja šī nepretenciozā un skaistā auga sula nokļūst acs gļotādā, tā sadedzina radzeni.

Azālija

Ilgi ziedošu augu ieteicams sākt audzēt piesardzīgi. Spilgtais zieds pats par sevi nav kaitīgs. Bet, ja jūs vai mājdzīvnieks nejauši norijat no tā lapu, tas var izraisīt muskuļu krampjus, zarnu kolikas un pat sirds aritmijas.

Orhideja

Ir arī augi, kas ārkārtīgi negatīvi ietekmē cilvēka miegu. Daudzu meiteņu iecienītās orhidejas un papardes absorbē lielu daudzumu skābekļa, tādēļ var būt miega problēmas.

Papardes

Īpaši papardes naktīs izdala oglekļa dioksīdu. Šādā vidē cilvēkam rodas bezmiegs, sākas galvassāpes un pasliktinās viņa garastāvoklis.

Avots:

astro

COMMENTS

Pievienot komentāru