Lūk, vēl viens izplatīts mīts par vakcīnām. Kā cilvēki var kaut kam tādam ticēt?

Zinātne stāsta mums šo!

Vakcinācijas dod iespēju izglābt miljoniem cilvēku dzīvību, taču sabiedrībā valda vesels lērums mītu, kas neļauj jaunajiem vecākiem pieņemt adekvātus lēmumus, tā raksta “IFL Science”.
Pašlaik viņi visvairāk satraukti ir par to, ka vakcīnas nepieciešams veikt visas uzreiz vienā dienā vai arī kādā noteiktā laika periodā. Vecāki uzskata, ka tas var negatīvi ietekmēt bērna veselību.
Pavisam neseni pētījumi, kas publicēti medicīnas žurnālā, un kurus veica Amerikas medicīnas asociācija, pierāda, ka neesot nekāda pamata satraukumiem.
Bērni, kas vakcinēti daudz agrākā vecumā, pieaugot slimo daudz retāk kā tie, kuru vecāki no vakcīnām atteikušies.
Pētījums pierādīja, ka pat tad, ja mūsdienu bērni saņem uz pusi vairāk vakcīnu nekā iepriekšējā paaudze, bērna veselība no tā nepasliktinās un viņi nekļūst daudz uzņēmīgāki pret infekcijām.
Brīdī, kad bērns pamet mātes miesu, viņš nonākt kontaktā ar veselu lērumu jaunu un potenciāli bīstamu mikrobu un baktēriju. To daudzums ir daudz lielāks par antigēnu daudzumu, kas tiek ievadīts bērna organismā ar vakcīnas palīdzību.
Nesen dzimuša bērna imunitāte jau ir veidota tā, lai stātos tūlītējā kontaktā ar milzīgu daudzumu baktēriju un citiem mikroorganismiem. Viņu mērķis pirmajos dzīves gados – saprast, kas ir “draugs”, bet kurš ir “ienaidnieks”.
Saprotams, ka vecāku jautājumi un šaubas, saistībā ar jaundzimušo bērnu, ir tikai normālas. Taču pavisam neseni pētījumi pierāda to, ka vakcīnas nepadara bērnu daudz jūtīgāku pret infekcijām.
Ja jūsu bērnam nav nekādu blakusparādību vai citu veselības problēmu, no vakcīnas nav jāatsakās. Šāds pasākums pasargās ne tikai viņu pašu, bet arī apkārtējos.
Jūs piekrītat tam, ka bērni jāvakcinē agrā vecumā, vai arī esat pret to?

avots

Pievienot komentāru