Mājokļu un komunālo pakalpojumu noslēpumi; Ikviens, kas nezina šos 11 ziemas trikus, maksā par apkuri divkāršu tarifu

Kā ieekonomēt uz apkuri!

  1. Daļu no siltuma, ko sniedz radiatori, neitralizē aukstums, kas iekļūst caur sienām. Pielīmē pie sienas folijas gabals pēc izmēra nedaudz lielāku par radiatora izmēru. Šis triks paaugstināt istabas temperatūru par 2-3 grādiem.
  2. Ja kāda iemesla dēļ nav iespējams nomainīt vecos koka loga rāmjus, mēģini pēc iespējas lielākā mērā tos aiztaisīt. Starp vecajām loga durvīm novieto porolonu, bet starp stikla rūtīm un rāmjiem pielīmē gumiju ar silikona bāzes blīvējumu.
  3. Bieži vien arī mūsdienu logi var laist cauri aukstumu. Pārbaudi, vai furnitūra ir noregulēta, un loga nostiprināšanas režīms ir iestatīts pareizi (uzstādītāji sākotnēji var iestatīt vasaras režīmu). Arī pievērs uzmanību blīvēšanas gumijai: ja tā kļūst nelietojama, nomaini to. Šie pasākumi ļaus iegūt vēl 1-2 grādus.
  4. Šāds adīts kaķis neļaus aukstumam iekļūt telpās.
  5. Pēc ēdiena gatavošanas cepeškrāsnī atstājiet durvis atvērtas, lai siltums izplatītos pa visu mājokli.
  6. Ja telpa ir pilnīgi nemaināma, izveidot videi draudzīgu sildītāju: tas neizmanto elektrību, un tam ir pietiekami daudz siltuma padeves, lai sasildītu visu telpu!
  7. Gaišās saulainās dienās atver aizkarus, lai maksimāli ielaistu gaismu un siltumu. Bet tiklīdz saule sāk rietēt, logi vairs nesilda un, gluži pretēji, veicina dzīvokļa atdzišanu. Aizklāj logus ar bieziem un tumšiem auduma aizkariem.

Turpinājumu lasiet nākošajā lapā

COMMENTS

Pievienot komentāru