Mans bērnības gardums – padomju laiku piena kokteiļa pagatavošanas noslēpumi

Reizēm gan viss notika tīri ikdienišķi, jo ledusskapī atradās jau iepriekš sagatavots maisījums, ko atlika tikai sakult.

Man ļoti gribējās vēlreiz izjust šo bērnības garšu. Un es mēģināju vienreiz, mēģināju otrreiz. Mēģināju arī trešo reizi. Bet tas vienalga bija pavisam cits kokteilis! Tas bija vienkārši saldais piens ar putām pa virsu!

Es nospriedu, ka pie vainas varētu būt nepietiekami spēcīgi ķīniešu ražoti mikseri, un nopirku īpaši spēcīgu mikseri, kas domāts kafejnīcām. Jo to tak simtiem reižu veica tieši man acu priekšā! Es nemaz negaidīju nekādu ķibeļu. Taču tās gan mani sagaidīja… Man atkal nekas nesanāca. Tas joprojām bija vienkārši saldais piens ar putu kārtiņu virspusē.

Es pieliku vairāk saldējuma. Kūlu apmēram 10 minūtes, līdz no piena sāka atdalīties sviesta graudiņi. Tā bija pilnīga sagrāve. Kuru es atzinu. Bet mikseris tika iebāzts skapī. Taču kādā jaukajā dienā, šī gadsimta sākumā, kādā Sanktpēterburgas veikalā es ieraudzīju to pašu vecum veco padomju mikseri, kurā īstā padomju laiku pārdevēja taisīja praktiski īsto padomju laiku kokteili.

Lasi vēl: Nosauktas zodiaka zīmes, kuras 2019. gadā uzsāks laimīgo ģimenes dzīvi

Protams, laiks nebija to saudzējis. Ķīmisko ārzemju sīrupu dēļ tas ieguva pretīgu rozīgu nokrāsu un ne mazāk pretīgu garšu un smaržu. Taču tas joprojām bija pareizās konsistences!

Un es ieķēros pārdevējā līdzīgi encefalīta ērcei. Taču viņa klusēja kā partizāne. Tomēr es biju izrādījies uzstājīgs. Un viņa atklāja man šo briesmīgo noslēpumu. Vai atceraties tos pretīgos ledus kristāliņus glāzes apakšā?

Tur arī ir tas noslēpums. Pienam ir jābūt pa taisno no saldētavas!

Ja piens būs no ledusskapja – nekas nesanāks. Savukārt saldētavā pienu var itin viegli pārsaldēt, tieši tāpēc kokteiļos visai bieži trāpījās ledus kristāliņi.

Lūk, cik tas patiesībā ir vienkārši.

Avots:

optim1stka

Pievienot komentāru